Afbeelding
Foto: Martin Prick

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Ad de Fost

Algemeen

Laarbeek – Ad de Fost uit Beek en Donk ontving op woensdag 13 maart 2024 de Vrijwilligerspenning Laarbeek. Wethouder Ron van den Berkmortel reikte de onderscheiding uit namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek. Ad de Fost stopt als bestuurslid van de Seniorenvereniging Beek en Donk na 21 jaar onafgebroken en trouwe inzet.

In 2001 is Ad lid geworden Seniorenvereniging Beek en Donk en hij begon al snel als een van de bezorgers van het Bedonkske, het maandelijkse huisblad van de vereniging. In 2003 werd hij bestuurslid van de vereniging en werd hij belast met de coördinatie van de bezorging van het huisblad. Met een maandelijks wisselende ledenlijst is dat best een flinke klus. Hij haalt de 550 blaadjes op bij de drukker, maakt bezorgstapeltjes aan de hand van de actuele ledenlijst van dat moment en bezorgt die 20 stapels inclusief bezorglijst bij de bezorgers. Als er bezorgers uitvallen lost hij dat op en hij bezorgt eventueel zelf ook nog. 

Ad is een bescheiden man van weinig woorden maar veel daden. Hij is erg secuur in zijn werk en doet liefst alles zelf, zonder hulp. Problemen lost hij zoveel mogelijk zelf op. Het bestuur is hem erg dankbaar voor zijn jarenlange goede inzet en beloont hem graag met de vrijwilligerspenning