Afbeelding

Uil weg, schuur weg: eindelijk bouwen op de Hoge Regt Oost

Bouwen & Wonen

Beek en Donk - De oplettende kijker had het vast al gezien, de beruchte schuur aan de Pater Becanusstraat in Beek en Donk die jarenlang het bouwplan de Hoge Regt Oost tegenhield, is gesloopt. De bouw van de huizen kan nu eindelijk gaan beginnen. 

Natuurlijk was het niet de schuur die ervoor zorgde dat de bouw niet door kon gaan. De in de schuur aanwezige steenuil (een beschermde vogelsoort) voorkwam jarenlang dat er gestart kon worden met het bouwen van de woningen. Het afgelopen jaar is door de gemeente een alternatief leefgebied aangelegd bij de entree van Beek en Donk (vanuit Lieshout komende). Het steenuilenpaar dat in de schuur huisde vertrok en het licht ging op groen om voorbereidingen te treffen voor de start van de bouw van de woningen.

Fase 1 van De Hoge Regt Oost bestaat uit de bouw van achttien woningen. In augustus 2022 gingen deze woningen ook al in de verkoop, maar door het uitstellen van de start van de bouw werden de woningen teruggenomen. Eind januari van dit jaar gingen de achttien woningen opnieuw in de verkoop. Ontwikkelaar BPD laat weten dat de verkoop voorspoedig verloopt, dat de meeste huizen al verkocht zijn of in optie liggen en dat in principe na de zomer gestart gaat worden met de bouw van de woningen. Deze huizen staan aan de rand van het plangebied aan de Molenweg en bestaan uit hoek- en rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen. Ze hebben een woonoppervlakte tussen de 112 en 142 vierkante meter.

Het oostelijk deel van bouwplan De Hoge Regt biedt in totaal plaats aan 60 woningen. Er komen woningen voor verschillende doelgroepen, zowel in de sociale als in de vrije sector. Verder is in het plan veel aandacht voor groen. Bijvoorbeeld door laanbeplanting, singels die het landschap van de Goorloop aankondigen en accentueren en singels die een afscheiding en buffer vormen ten opzichte van de bestaande woonwijk.

Voor wie nu naast een van de woningen heeft gegrepen, volgt er al snel een nieuwe kans. BPD geeft aan dat in principe komende april begonnen gaat worden met het werven voor de woningen in fase 2. Ook hierin komen achttien woningen te staan, wederom bestaande uit een gevarieerd aanbod. De meest recente informatie komt op de website www.nieuwbouw-dehogeregt.nl. Mensen kunnen zich hier ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Afbeelding