Opgravingen in 2020 aan de Pater Becanusstraat in Beek en Donk
Opgravingen in 2020 aan de Pater Becanusstraat in Beek en Donk

Start opgravingen Hoge Regt Oost

Bouwen & Wonen

Beek en Donk - De Hoge Regt Oost is het laatste deel waar huizen gebouwd gaan worden in de wijk De Hoge Regt. Het gaat om het gebied tussen de Molenweg en de Pater Becanusstraat in Beek en Donk. In de voorbereidingen om te gaan bouwen is grondonderzoek gedaan. Ze willen namelijk zeker weten dat ze geen verrassingen tegenkomen als de bouw start. Tijdens dit grondonderzoek zijn aanwijzingen gevonden dat op deze plek mogelijk vondsten liggen uit de 13e tot 15e eeuw. Daarom zijn ze vanaf 8 april gestart met opgravingen.

De opgravingen worden uitgevoerd door Bureau RAAP en zijn gestart op 8 april. Daarbij is een kraan nodig en zijn archeologen betrokken. Als we iets vinden, wordt dit meteen gedocumenteerd en opgeslagen. We verwachten dat de werkzaamheden twee weken duren. Na afloop wordt het gebied weer dichtgemaakt, zodat de woningbouw gestart kan worden.

Kijkmiddag
Op woensdag 17 april is er een kijkmiddag gepland van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens die middag geven ze meer uitleg over de opgravingen en kun je komen kijken. Heb je verder nog vragen over de opgravingen, neem dan contact op met Maarten van den Nieuwenhof via maarten.vd.nieuwenhof@laarbeek.nl. De foto’s die je bij dit artikel ziet zijn van opgravingen in 2020 aan de Pater Becanusstraat in Beek en Donk.

Opgravingen in 2020 aan de Pater Becanusstraat in Beek en Donk