Anke, Kim, Monique, Bjorn
Anke, Kim, Monique, Bjorn

Lieshoutse en Helmondse lopers volbrengen tocht naar Utrecht: ‘Superleuk, maar pittig’

Human Interest

Laarbeek/Helmond - Het is de Lieshoutse Kim Sleenhoff en Monique Swinkels en de Helmondse Anke van den Hurk en Bjorn van Stiphout gelukt om van Helmond naar Utrecht te lopen. In anderhalve dag, met een aantal tussenstops, legde het viertal bijna negentig kilometer te voet af. “Het is niet te omschrijven wat we gedaan hebben.”

Toen de lopers aankwamen bij eindbestemming Prinses Maxima Centrum in Utrecht, braken ze allen in tranen uit. “Iedereen leefde met ons mee en we werden onthaald als helden”, vertelt Sleenhoff. Met een opbrengt van meer dan drieduizend euro kan de fanatieke vriendenloopgroep meer dan tevreden zijn. Van den Hurk: “We hebben pijn gevoeld, de route was zwaar vanwege de regen die maar bleef vallen. Toch moesten we door en dat deden we natuurlijk. Het was aan de andere kant enorm gezellig om te lopen, bijvoorbeeld door de mooie natuur onderweg en de muziek die afspeelde op een box.” Blaren en pijntjes ontstonden onderweg vanaf hotspot Nistelrode, maar mede door goede voetenrust en het trekken van baantjes in Van der Valk in Tiel was de pijn voor even weg. 

“Het was superleuk, maar pittig om het hele traject te lopen. We weten waarvoor we het deden, namelijk Guillermo Jansen en andere kinderen met vormen van kanker. Deze loop is misschien wel een voorbode voor nóg een challenge”, zegt Van den Hurk nog even snel. 

!