Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Gek van... Handlezen

Human Interest

Truus Kuijten uit Mariahout is gek van handlezen. Ze ontvangt DeMooiLaarbeekkrant in haar werkkamer. Overal staan of hangen handjes. Afdrukken, tekeningen gipsmodellen. Met vuur vertelt ze over haar passie. En ook de handen van uw redacteur en uw fotograaf moeten er tenslotte aan geloven.

Het begin
“Als kind was ik al geïnteresseerd in handen”, zo begint Truus. Ik zag mensen met grote duimen, kleine duimen, korte vingers, lange vingers, eeltige handen, rimpelige handen, werkhanden, kromme vingers, afgebeten nagels, fijne handjes, spitse pinken, priemende wijsvingers. Het viel me op, maar ik hechtte er geen betekenis aan.

Rond mijn vijfendertigste kwam ik erachter dat dat allemaal wel een betekenis heeft. Dat stond in een krantenartikel. Ik zocht naar een cursus, maar die was er niet. Twintig jaar lang heb ik me via zelfstudie bekwaamd in het handlezen. Het leven van ieder mens staat geschreven in zijn handen.”

Spirituele achtergrond
“Via mijn oma en mijn moeder kwam ik er achter, dat sommige familieleden over spirituele gaven beschikten. Zelf, kan ik , behalve handlezen, ook aardig overweg met de pendel en de wichelroede. Met de pendel kan ik voedselallergieën opsporen. Met de wichelroede wateraders.”

“Dat laatste is trouwens niet zo moeilijk”, lacht Truus. En verhip,.. ! Fotograaf en redacteur blijken beiden over deze gave te beschikken. Een wonderlijke ervaring als de wichelroede op dezelfde manier en op dezelfde plek, uitslaat zoals bij Truus. Truus is er heilig van overtuigd, dat er veel tussen hemel en aarde is, dat je niet kunt bewijzen. Maar het is er wel!

Handlezen
Handlezen vond zijn oorsprong in India. Roma brachten het waarschijnlijk naar Europa. Niet iedereen is er van overtuigd, dat handlezen een serieuze wetenschap is. Zeker niet als het over de toekomst gaat. De mening van DeMooiLaarbeekKrant doet er hier niet toe. Grofweg ziet ieder mens in zijn handpalm een hartlijn, een hoofdlijn, een levenslijn en een lotslijn. De vorm van die lijnen, de diepte de aftakkingen, de kruisingen, vertellen iets over het karakter en het leven van die persoon.

De praktijk 
Gelaten legt uw redacteur zijn handen op tafel. De handpalmen naar boven. Truus bestudeert ze nauwkeurig. Ook de bovenkant. De behaarde bovenkant duidt er op dat ze een romantisch persoon tegenover zich heeft. Een conclusie waar uw redacteur mee thuis kan komen! Ook de handen van de fotograaf van DeMooiLaarbeekKrant worden nauwkeurig bestudeert. Naast karaktereigenschappen die uw redacteur hier niet gaat herhalen, ziet Truus in zijn handen een grote drang tot perfectie. En dat is iets waar u, als trouwe lezer van deze rubriek, maandelijks van kunt genieten.

Een volledige handleessessie bij Truus, duurt twee en een half uur. Truus is vaak te vinden op paranormale beurzen. “Mensen die bij me komen zijn geen patienten. Ze zijn nieuwsgierig of hopen zichzelf beter te leren kennen. En inderdaad DeMooiLaarbeekkrant moet toegeven, zo’n gesprek met Truus nodigt uit om na te denken over jezelf. Voor meer informatie kunt u de website van Truus bezoeken, www.tkuijtenhandlijnkunde.nl , of contact met haar opnemen www.tkuijtenhandlijnkunde@gmail.com, telefoon 0622182639

Diagnose
“Zou Truus een gelukkig leven kunnen leiden zonder handlezen?”, wil uw redacteur tot slot weten. Het antwoord is verrassend en volmondig: “Ja! Ik zou wel veel missen, maar er zijn in mijn leven nog heel veel andere dingen, die ook heel leuk zijn. Dan volgt een ellenlange reeks voorbeelden… Eindelijk iemand in deze rubriek die een beetje normaal is!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding