Impressie JOTA 2022
Impressie JOTA 2022 Foto: Michel Elbers

JOTA/JOTI bij Scouting Aarle-Rixtel: ‘Connecting dots’

Kinderen & Tieners

Aarle-Rixtel - Elk jaar, in het derde weekend van oktober, nemen meer dan 500.000 scouts over de hele wereld plaats achter zowel oude als moderne communicatieapparatuur. Dit gebeurt zowel via radiozenders (Jamboree On The Air) als via het internet (Jamboree On The Internet). Het thema van de JOTA/JOTI is dit jaar ‘Connecting dots’, wat terugkomt in de activiteiten tijdens dit weekend.

Scouting Aarle-Rixtel doet komend weekend ook weer mee aan dit internationale evenement. De Explorers (leden van 15 tot en met 18 jaar) zijn het hele weekend actief op de blokhut in Aarle-Rixtel. Naast het leggen van contact via radio en internet, is het vaak ook een gelegenheid waarbij er bij groepen in de buurt op bezoek wordt gegaan. Voor de overige jeugdleden wordt op zaterdag 21 oktober een programma georganiseerd. Hierbij hebben de deelnemers als doel om via spellen, opdrachten, activiteiten en raadsels zoveel mogelijk codes te verzamelen. Op deze manier maken de deelnemers kennis met de JOTA en JOTI.

Naast de eigen leden van Scouting Aarle-Rixtel zijn ook kinderen van buiten de Scouting uitgenodigd om deel te nemen aan dit programma. Het gehele programma speelt zich af op het Scoutingterrein en instromen kan op elk moment. Starten kan vanaf 11.00 uur en om 14.00 wordt het programma afgesloten. Natuurlijk zijn ouders en andere belangstellenden ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De blokhut van Scouting Aarle-Rixtel bevindt zich aan de Duivenakker 74 te Aarle-Rixtel, achter multifunctioneel centrum De Dreef.