Afbeelding

JOTA JOTI 2014: 'After Daylight'

NULL

J

OTA JOTI 2014: 'After Daylight'



Aarle-Rixtel - Binnenkort is het zo ver, het spectaculaire weekend van scouting Aarle-Rixtel, waar je zeker bij moet zijn: ‘JOTA JOTI’. In het derde weekend van oktober kruipen meer dan 500.000 scouts over de hele wereld achter oude en moderne communicatieapparatuur.

Dit jaarlijks terugkerend avontuur heet JOTA JOTI wat staat voor ‘Jamboree On The Air & Jamboree On The Internet’. Tijdens dit weekend proberen scouts over de hele wereld met elkaar in contact te komen via de ether of via internet. Ook Scouting Aarle-Rixtel gaat, samen met andere groepen in de regio, contact proberen te zoeken met andere deelnemers in binnen- en buitenland. Scouting Aarle-Rixtel heeft een speciaal programma opgezet waar kinderen, en ook volwassenen, kennis kunnen maken met de verschillende interactieve en vaak nog onbekende communicatiemiddelen.

Dit jaar wordt dat gedaan binnen het thema 'After Daylight'; in dit thema zal er veel aandacht zijn voor zichtbaar en onzichtbaar licht. Scouting Aarle-Rixtel probeert ieder jaar te kijken naar nieuwe ontwikkelingen in de techniek om hier een leuke activiteit van te maken te maken. Zo was er vorig jaar tijdens de JOTA JOTI onder andere een interactieve zandbak, een virtual reality bril en een geprojecteerde DJ tafel. Ook dit jaar zijn er diverse nieuwe dingen in petto, zowel technische hoogstandjes als echte scoutingactiviteiten.

Scouting Aarle-Rixtel nodigt dan ook iedereen van jong tot oud uit op zaterdag 18 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur. Je kunt op elk moment binnen komen lopen en actief mee doen met de diverse leuke activiteiten, natuurlijk staat de koffie, thee en ranja klaar.

Kom een kijkje nemen op de blokhut van Scouting Aarle-Rixtel, te vinden aan Duivenakker 74, te Aarle-Rixtel, achter multifunctioneel centrum De Dreef.

?Foto: De Jota toren van dit jaar in aanbouw