Anne-Marie Somers
Anne-Marie Somers

KunstCafé in Kunstpodium ‘t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - In Kunstpodium ‘t Oude Raadhuis vindt op donderdag 4 april het KunstCafé plaats. Een expositie van Sjoukje Dop met XL portretten en Anne-Marie Somers met Twinkelschilderijen en mystieke schilderijen. Deze expositie wordt vooral ook aanbevolen om met de kinderen te bezoeken.

De schilderijen van Anne-Marie hebben vaak iets mystieks. Ze voegt kleuren en vormen samen tot een goede compositie waarin de maatschappij, mens of natuur een centrale rol speelt en waaraan je kunt zien wat haar gevoelens zijn. De kleuren kunnen uitbundig of ingetogen zijn. Dit in tegenstelling tot haar Twinkelschilderijen voor kinderen die een frivole, lieflijke, romantische fantasiewereld uitbeelden. Op www.twinkelschilderijen.nl en op werk aan de muur zijn haar vrolijke, sprookjesachtige schilderijen te vinden en te bestellen. Op www.artbysomers.com staat haar vrije werk. Anne-Marie heeft een boekje van KIKA geïllustreerd, dit is ook te koop tijdens de expositie. Voor de kleine kinderen ligt een poster klaar.

Sjoukje Dop kwam terecht bij ArtCentrum De Ark in Haarsteeg en raakte gepassioneerd in het schilderen van portretten. Sjoukje gebruikt grote doeken en maakt daarop met acryl een schets. Daarna schildert ze er talloze lagen olieverf overheen. Daarbij streeft ze onbewust naar perfectie en wil de technieken steeds beter beheersen. Maar de wereld is niet perfect en niet alles is maakbaar. En juist in de imperfectie schuilt vaak de schoonheid. Vooral bij een gezicht. Het portret is pas af als de blik haar raakt. Instagram: sjoukjedop. Sjoukje schildert ook portretten in opdracht.

Het KunstCafé vindt plaats op donderdagmiddag 4 april van 14.00 tot 15.30 uur en is geheel gratis incl. koffie/thee. U kunt zich nu al aanmelden via info@oudraadhuis.nl. De expositie opent op 30 maart en is vervolgens elke zaterdag en zondag t/m 21 april van 14.00 tot 17.00 uur geopend (2e paasdag gesloten). Kom gezellig kijken ook met uw kind/kleinkind.