Afbeelding

Expositie ‘Lapland Reminiscenties’ bij Kunstpodium ‘t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Kunstpodium ‘t Oude Raadhuis in Beek en Donk presenteert van 2 tot en met 24 september de tentoonstelling ‘Lapland Reminiscenties’, waarbij kunstenaar Miranda Vissers een selectie van haar werk toont, geïnspireerd door haar reizen naar Fins Lapland.

Lapland Reminiscenties brengt een unieke verzameling kunstwerken samen, bestaande uit objecten van gerecycled textiel, schilderijen, foto’s en materialen die rechtstreeks uit Lapland zijn meegebracht. Het resultaat is een betoverende weergave van het ruige landschap in het noorden, waarbij de kunstwerken herinneringen oproepen aan de indrukwekkende ervaringen die Miranda Vissers heeft opgedaan tijdens haar artist-in-residence verblijven in Fins Lapland sinds 2013.

Into the Woods
Gedreven door haar passie voor het noordelijke landschap heeft Miranda Vissers tijdens haar reizen door Lapland gereisd, gefotografeerd, geschetst en materialen verzameld. Deze elementen heeft ze vervolgens verwerkt in haar kunstwerken, die onderdeel uitmaken van het groeiende project genaamd ‘Into the Woods’. Dit project, gewijd aan het bos als thema, toont de natuurlijke vormen en structuren die zouden kunnen voorkomen in de natuur, maar die een abstractie hiervan vormen. De gebruikte materialen omvatten textiel, papier en natuurlijke elementen, allemaal afkomstig van gevonden, gekregen of in kringloopwinkels gekochte bronnen, zowel in Nederland als tijdens haar reizen. Met haar werk wil ze een indruk van natuurlijkheid creëren en aandacht vragen voor de kwetsbaarheid van onze leefomgeving. Miranda Vissers heeft haar werk op diverse locaties in Finland en Nederland tentoongesteld.

KunstCafé
Op donderdagmiddag 14 september van 14.00 tot 15.30 uur is Miranda extra aanwezig om uitleg te geven over haar reis en gemaakte kunstwerken. U bent daarbij van harte uitgenodigd. De gezellige middag wordt u gratis aangeboden incl. koffie/thee. Aanmelden bij: info@oudraadhuis.nl.

Aanvullende expositie
Naast de tentoonstelling bij Kunstpodium ‘t Oude Raadhuis in Beek en Donk, is er ook een ander deel van het project te zien in Kunstzaal Dommeldal in Mierlo, van 24 augustus tot 23 oktober. Dit deel richt zich specifiek op boeken en bomen, waardoor bezoekers een aanvullende kijk krijgen op het artistieke proces van Miranda Vissers.

Deze expositie is geopend van 2 t/m 24 september op zaterdag en zondags van 14.00 tot 17.00 uur. Ook geopend tijdens de openingstijden van Knus bij Marie. Zie www.oudraadhuis.nl.