El Viento met van links naar rechts: Jos de Wit, Toon van Zutven, Karlijn Hobé en Gerard van de Vossenberg.
El Viento met van links naar rechts: Jos de Wit, Toon van Zutven, Karlijn Hobé en Gerard van de Vossenberg. Foto:

Klarinetkwartet ‘El Viento’ terug in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Tijdens dit Koffieconcert brengen ze onder andere muziek van Gershwin ten gehore. Wilt u zich verzekeren van een plaats bij dit intieme concert op zondag 21 april van 11.00 tot 12.30 uur? Meld u nu dan al aan via e-mail.

Klarinetkwartet El Viento bestaat sinds 1964. De bezetting toen was Toon en Jan Verhofstad klarinet met Cor van Eerd fagot. De basis was de Wiener serenaden van Mozart. Het kwartet van destijds speelde op tal van openingen van tentoonstellingen, ter gelegenheid van afscheid van medewerkers van bedrijven/instellingen. Bij het uitreiken van onderscheidingen, de feestelijke opening van publieke gebouwen. Ze hebben als achtergrondmuziek vijf burgemeesters van Beek en Donk doen helpen uitzwaaien.

Het opluisteren van een uitvaartdienst of spelen tijdens een afscheidsceremonie was voor het kwartet beslist een waardevolle activiteit. In coronatijd hebben ze een aantal kerkdiensten op mogen luisteren. Als vast onderdeel speelden ze tot corona elke maand achtergrondmuziek in het kader van het Alzheimer Café. Ze speelden steeds een afwisselend programma met klassiek/licht-klassiek/jazzy/populair. Ook verzorgde het kwartet een muzikale omlijsting van de jaarlijkse ‘Veteranen herdenking’.

Voor dit KoffieConcert met onder andere werken van Gershwin, kunt u zich aanmelden via een e-mail naar info@oudraadhuis.nl met in de onderwerpregel ‘Koffieconcert 21-04’, en vermeld het aantal te reserveren zitplaatsen. Parking, entree en koffie/thee zijn gratis. Een financiële bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Zij zien u graag op 21 april bij Kunstpodium ’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8 in Beek en Donk. Voor meer informatie: www.oudraadhuis.nl.

Noteert u ook al het volgende in uw agenda? Tijdens Koningsdag is Kunstpodium ’t Oude Raadhuis geopend met een speciale expositie; ‘Kunst van Kinderen uit Laarbeek’. Ze zijn dan open van 13.00 tot 16.00 uur.