Afbeelding

Dante Kunstlezing in Kunstpodium ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Wederom verblijdt Teresa van de Ven belangstellenden in Laarbeek met een boeiende lezing over Dante Alighieri. Deze multimediale lezing met beeld en geluid betreft het leven en de inzichten van Dante Alighieri. De lezing is zeer interessant, van alle tijden en een levenskompas voor iedereen.

Wie is de spreekster Teresa van de Ven? Teresa van de Ven is een zeer gedreven persoonlijkheid. Ze is ervaren in; het spreken voor groepen, leiden van cursussen, en regisseur van producties en opvoeringen. Teresa is een vragensteller die de wereld om ons heen wil doorgronden. En houdt daarbij als leidraad ‘La divina commedia van Dante Alighieri’ aan. La divina commedia verhaalt over een zoektocht over het worden die je bent, vinden van eigenheid vanuit vrije wil, maar met bewustzijn van de eigen verantwoordelijkheid. Het verhaal doorloopt alle stadia van onbewust naar bewust zijn, naar verhelderend inzicht dat kan leiden tot het vormen van een eigen moreel kompas (zgn. magister interior). Dante strijdt niet alleen voor sociale en morele genezing van zichzelf, maar ook van de wereld waarin hij leeft. Het spreekwoord ‘verbeter de wereld begin bij jezelf’ is dus iets van alle tijden en voor iedereen.

Deze nieuwe lezing is op woensdagavond 25 oktober van 19.30 t/m 22.00 uur. Bijdrage voor deze lezing is €15,00 per persoon. Betaling ter plaatse via QR-code of contant. Geef u snel op voor deze inspirerende lezing, want er is slechts beperkt plaats. Aanmelden kan via: info@oudraadhuis.nl en vermeld daarbij in onderwerpregel: aanmelding Dante lezing 25-10.