Oranjemarkt op eerste Koningsdag

NULL

Oranjemarkt op eerste Koningsdag


Beek en Donk - De allereerste Koningsdag, zaterdag 26 april, wordt in Beek en Donk opgesierd met de traditionele Oranjemarkt. Op en rond het Heuvelplein staan veel marktkramen opgesteld. Er zijn verschillende kinderattracties aanwezig en enkele standwerkers met oude ambachten geven de Markt een hoog aanzien.


Omroep Kontakt is de hele dag aanwezig met een live-uitzending die over de hele Markt te volgen is door de geluidsspeakers, afgewisseld met muziek en live-interviews met willekeurige voorbijgangers, marktkooplieden of lokale ondernemers. De meeste winkels op en rond het Heuvelplein stellen hun deuren voor het publiek open. Voor een versnapering, een hapje en een drankje, is de lokale horeca aanwezig en kun je hopelijk genieten van prachtig weer en het publiek dat voorbij loopt.

Kindermarkt
Ook deze 1e editie van de Oranjemarkt op Koningsdag kunnen kinderen gratis een grondplek of een echte marktkraam aanvragen om spulletjes te verkopen. Een vrijmarkt voor de kinderen dus. Om in aanmerking te komen voor een grondplek of een marktkraam gelieve een mail te sturen naar oranjemarkt@hotmail.com. Dit kan tot uiterlijk donderdag 24 April 18.00 uur. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Enkele mensen van de organisatie zullen in de ochtend vanaf 9.00 uur de kinderen hun plek toewijzen, die ze aangevraagd hebben. Leo van Schijndel en Maarten van Stiphout zijn het aanspreekpunt hiervoor.

De Oranjemarkt wordt opengesteld voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. De officiële opening met serenade van Antonius en Leonardus Gilde aan de gedecoreerden van Beek en Donk vindt plaats om 12.30 uur voor het Oude Raadhuis op het Heuvelplein. Beslist de moeite waard dus voor een gezellig dagje in Beek en Donk. Oranjemarkt, op en rond het Heuvelplein. Zaterdag 26 April, Koningsdag.