Afbeelding

Ger Coppens mi heur Apostelen in Ons Tejater

NULL

Ger Coppens mi heur Apostelen in Ons Tejater


Lieshout - Hoe Brabants wildut hebbe? Ger Coppens en heur Apostelen staat op zaterdag 19 april op het podium van Ons Tejater in Lieshout. De eerste voorstelling van Ons Tejater in de vernieuwde grote zaal van het Dorpshuis met prachtige stoelenwand.


Ger, nog net geen zestig, maar wel oma van twee kleinkinderen en ‘grutje’, is nog altijd bezig tussen tap en kookpot, tussen bier en soep. In haar herberg komen mensen om te slapen en te eten of op zondagmiddag 'vur wa buurt en ne lekkere pot speciaal bier'. Tussen haar drukke leven door maakte ze met haar muzikanten en heure Jan een dubbele live CD en DVD. Drie schijfjes in één box die ze uitbracht als de 'HERRE van GERRE'. Herre staat voor herinnering over dertig jaar luistermuziek van eigen hand. Haar ‘Conganees’ Ad gaat ondertussen al zo’n negentien jaren mee. Toen acht jaar geleden Hent en Jan zich erbij voegden kregen haar liederen meer een folkachtig geluid en had ze muzikaal bereikt wat ze al die jaren zo graag wilde.

In de herfst- en wintertijd staat ze elke maand een keer op het kleine podium van haar eigen herberg,die dan tot theatertje is omgetoverd. 'En naw kumt ze nor Liessent! Samen mi heur vier Apostelen gaat ze voor een eigentijdse Brabantse avond. Want Brabants hoeft niet oubollig te zijn en Coppens zal ut loate heure! T'is dat'.

Tot ziens op zaterdag 19 april, aanvang 20.30 uur in het Dorpshuis Lieshout. Wilt u zeker zijn van een plekje, kaartjes zijn verkrijgbaar in het Dorpshuis of men kan reserveren via www.vierbinden.nl/onstejater of telefonisch via 0499-422878 (maandag t/m donderdag na 13.00 uur en op vrijdag na 19.00 uur).