Afbeelding

Succes Gilde Sint Leonardus bij Gilde Feest Lierop

NULL

Succes Gilde Sint Leonardus bij Gilde Feest Lierop


Beek en Donk - Zondag 1 juni was het gilde Sint Leonardus uit Beek en Donk aanwezig op het Gildefeest van gilde Sint Antonius Abt te Lierop, waar ze werden ontvangen op een prachtig ingericht feestterrein.


Het was een gemoedelijk samenzijn van gildezusters, gildebroeders en alle overige bezoekers. De stemming en de sfeer zaten er goed in en de optocht door het dorp, waar alle gilden zich presenteerden aan de inwoners van Lierop, verliep erg soepel. Veel aandacht trok onze jongste gildebroeder Koen (4 jaar), die samen met opa Jan Rovers de hele optocht heeft afgemaakt.

Na de massale opmars, wat toespraken en het slangendefilé, konden de wedstrijden beginnen. Voor de schutters van het gilde Sint Leonardus wilde het deze dag niet zo lukken, maar de tamboers hadden meer succes. Geert-Jan van Rixtel (Fzn) haalde een eerste prijs individueel in de klassen U. Met het groepstrommen werd het gilde Sint Leonardus eerste in de klasse A met de tamboers Andre van Nunen, G-J van Rixtel Fzn en G-J van Rixtel Bzn. Gilde Sint Leonardus kan terugzien op een gezellig en zeker zonnig goed georganiseerd gildefeest en de dank gaat dan ook uit naar het organiserende gilde Sint Antonius Abt uit Lierop. Kijk ook op www.gildesintleonardus.nl.