Afbeelding

Roefelcomit

NULL

Roefelcomité Laarbeek sluit seizoen 2014 Roefelend af


Mariahout – Op 14 en 21 juni vonden in Laarbeek de Roefeldagen plaats. Maanden van voorbereiding resulteerden in leuke en leerzame dagen voor de Laarbeekse bassischool kinderen vanaf groep 3. Om de organisatoren van de dag te bedanken mochten zij ook gaan Roefelen. Dit jaar in Mariahout.


Eindroefel
Het organiseren van een Roefeldag is een hele klus. Op de Roefeldag zijn bijna 1200 kinderen uit Laarbeek op bezoek bij bedrijven en instanties in Laarbeek. De vrijwilligers die dit organiseren worden daarom aan het einde van het seizoen getrakteerd op een eigen ‘Roefeldag’. Iedere keer is één kern van Laarbeek aan de beurt om de Eindroefel te organiseren. Dit jaar was het de beurt aan Mariahout.

Bedrijven
In Mariahout werd het melkveebedrijf van de familie van Vijfeijken bezocht. Er werd uitleg gegeven over de cyclus van kalf naar melkkoe. De koeien gaven zelf een demonstratie hoe ze door een melkrobot gemolken werden. Anky van Gastel en Haiko Koenen gaven bij het Torreven in Mariahout een demonstratie schaapdrijven. Met hun Bordercollies kunnen ze de schapen die daar in de bossen grazen uit de bossen halen. José van den Eijnden gaf in haar massagepraktijk in een notendop uitleg over verschillende Chinese geneeswijzen en de werking daarvan op het menselijk lichaam. Enkele Roefelaars mochten naaldjes van de acupunctuur in oefenmodellen steken en bemerkten dat dit niet eenvoudig is.

Roefelen 13 juni 2015
De leerzame avond werd afgesloten met een hapje en een drankje. De Roefelcomités van Laarbeek zijn er weer helemaal klaar voor om volgend jaar een nieuwe Roefeldag te organiseren. Hopelijk doen er weer een heleboel kinderen mee. Uit eigen ervaring weten de comités hoe leuk Roefelen is.

Foto: 'Eindroefel' bij het melkveebedrijf van de familie van Vijfeijken