Seniorenvereniging KBO Lieshout Sportief, culinair en cultureel

NULL

Seniorenvereniging KBO Lieshout Sportief, culinair en cultureel


Lieshout - In een vereniging als KBO Lieshout, met 815 leden, zijn veel vrijwilligers actief. In het bestuur, in werkgroepen en voor allerlei werkzaamheden, zoals het bezorgen van het ledenblad PriKBOrd. Zonder deze vrijwilligers zou de vereniging niet kunnen bestaan. Daarom is er ieder jaar een vrijwilligersdag.


Dit jaar is er voor hen een kegelmiddag met een excursie op een waterbuffelboerderij. De middag wordt afgesloten met een buffet in de tuin van de familie Van den Biggelaar.

Strabrechtse Heide

Fietsers zijn op woensdag 3 september welkom om mee te fietsen naar de Strabrechtse Heide. Een flinke tocht van zo’n 45 kilometer. Het vertrek is om half 10 vanaf het Dorpshuis en men verwacht daar om 14.00 uur weer terug te zijn. Aanmelden is niet nodig, wel zelf je lunch meenemen. Bij regenweer gaat de tocht niet door. Kom dus gewoon naar het Dorpshuis als je van een flinke fietstocht houdt en geniet van het samenfietsen en van de schitterende, bloeiende heide.

Samen Uit Eten
Samen Uit Eten is een vaste activiteit van KBO Lieshout, die elke keer weer een groot aantal deelnemers telt. Doe ook eens mee. Deze keer serveert restaurant De Reiger in Zijtaart. een driegangenmenu. Er is keuze uit diverse voor- hoofd- en nagerechten. Op woensdag 3 september worden de gasten om 18.00 uur verwacht. Heeft u geen vervoer? Laat dat geen excuus zijn om thuis te blijven. U kunt altijd met iemand meerijden. U betaalt hiervoor slechts één euro. Laat het even weten bij de Inloop.

Filmcyclus
De filmcyclus van de vier Laarbeekse KBO afdelingen start dit jaar alweer voor de zevende keer. Het thema is Vormen van menselijke betrokkenheid en solidariteit. De vier films worden steeds ingeleid door de filosoof Philip Verdult. Ook geeft hij leiding aan een nabespreking.
Op dinsdag 16 september, 13.30 uur, is de eerste film in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk.

Lezingen
De serie lezingen over kunstgeschiedenis start op maandagavond 6 oktober. Dit jaar is de Hofkamer van het Franciscushof de locatie. De onderwerpen zijn de Renaissance en de Barok in de Westerse Kunstgeschiedenis. Spreekster is Ine Pels.

Aanmelden
Voor de fietsdag hoeft u zich niet aan te melden. Voor de overige activiteiten kunt u terecht bij de Inloop. Vanaf dinsdag 26 augustus is deze weer in het Dorpshuis. Van 10.00 tot 11.00 uur bent u welkom voor informatie of u aan te melden voor een activiteit.