Finale cross Aan de Wielen seizoen 2014-2015

NULL

Finale cross Aan de Wielen seizoen 2014-2015



Aarle-Rixtel - Vanwege de abominabele omstandigheden van een gedeelte van het parkoers, had de organisatie een flink aantal wijzigingen in de 1800 meter lange route aangebracht. Daardoor kon de wedstrijd zondag 1 februari onder zware omstandigheden gewoon doorgaan.


Een van de favorieten, Maarten de Louw, trapte meteen na de start zijn achterwiel scheef en moest daardoor in de achtervolging. Hoe snel hij ook in reed, de ontketende en verrassend sterk rijdende Tjerk Bijlsma was niet meer te achterhalen en ook niet de op ruime achterstand rijdende Ad Dekkers. In de sprint om de derde plek eindigde Maarten wel voor Jef van Dijk. De eerste tien de in daguitslag waren; 1. Tjerk Bijlsma, 2. Ad Dekkers, 3. Maarten de Louw, 4. Jef van Dijk, 5. Bart Verhoeven, 6. Bram Swinkels, 7. Lud Antonie, 8. Maik Fuchs, 9. Karel Madou en 10 Marijn Minten.

Na afloop volgde in Grand Café Stout de prijsuitreiking van de diverse eindklassementen na vier wedstrijden. In categorie één won Henk Mertens, voor Ad Dekkers en Tjerk Bijlsma. In categorie twee ging de zege naar Bart Verhoeven voor Bram Swinkels en Karel Madou en in de derde categorie was Marijn Minten de beste, voor Henk Ceelen en Jan Schalks.