Afbeelding

Jaarvergadering Sint Antoniusgilde Beek

NULL

Jaarvergadering Sint Antoniusgilde Beek



Beek en Donk – Het Sint Antoniusgilde hield woensdag 4 februari haar jaarvergadering. Op de agenda stond als eerste het jaarverslag van de oude deken-secretaris Bert van Kaathoven. Uit het verslag kon opgemaakt worden dat het gilde een druk jaar achter de rug heeft. Jammer dat het in het voorbije jaar met Frans Coolen en Bert van der Linden twee gildebroeders heeft verloren.


Positief was, dat er weer nieuwe mensen bij kwamen. Twee ervan werden later deze avond geïnstalleerd. Ook positief was, dat ze regelmatig weer met vijftien tot twintig mensen op straat kwamen als er iets aan de hand was. Dat is de voorbije jaren nogal eens heel wat minder geweest. Begin dit jaar hebben zich weer twee mensen aangemeld die lid willen worden. Ze gaan een half jaar ter kennismaking mee doen met het gilde en als het bevalt worden ze daarna lid. Ook het financieel verslag en de begroting van oude deken-penningmeester DirkJan Gloudemans werd besproken.

Voor kapitein-voorzitter Piet Swinkels was het de 25e keer in successie dat hij de vergadering voor zat. Er werden lovende woorden gesproken over de wijze waarop hij in die tijd leiding heeft gegeven aan het gilde en er waren felicitaties voor de jubilaris en een fles lekkere Gruun Gilde Likeur. Voor echtgenote en koningin Diny was er een bos bloemen en de vele aanwezigen werden getrakteerd op een stuk gildetaart.

Na de vergadering werden twee gildezusters geïnstalleerd, de dames Nellie van Lieshout-van Zutphen en Hanneke van Rhee-Schilders. Nellie draagt als het gilde uitrukt een piek en Hanneke wil tamboer worden. De kapitein verwelkomde de twee dames bij het gilde en sprak de hoop uit dat de dames het goed naar hun zin hebben bij het gilde. Vervolgens kreeg Nellie uit handen van keizer Huub van den Bergh de piek en Hanneke kreeg van hoofdtamboer Marinus van Horik de trom. Vervolgens kregen de dames het medaillon van het gilde opgespeld en ook kregen ze een oorkonde ter herinnering aan de installatie. Het gildelied werd door de aanwezigen uit volle borst mee gezongen en daarna werden de nieuwe leden gefeliciteerd door de aanwezigen. Hierna werd de avond op informele wijze voortgezet. Het was nog lang heel gezellig in ons gildehuis Thuis.

Foto: Het Sint Antoniusgilde in hun gildehuis, Café Thuis