Afbeelding

Jaarvergadering Gilde Sint Margaretha

NULL

Jaarvergadering Gilde Sint Margaretha


Aarle-Rixtel - Het gilde Sint Margaretha oftewel de rode-schut hield begin februari haar jaarvergadering in hun gildepaviljoen aan de Havenweg. Nadat de hoofdman Theo de Jong Mzn. de vergadering opende met de christelijke groet en 32 gildebroeders kon verwelkomen, werden de notulen van de vorige vergadering en de ingekomen stukken voorgelezen door dekenschrijver Ed Vincent.


De dekenrentmeester Bart van der Vorst mocht hierna zijn toelichting geven op het jaarverslag van de kas, waarna door de kascommissie, welke gevormd werd door Jan Roijackers en Henk Peters, niks als lof werd uitgesproken over de aanpak van de dekenrentmeester. De Hoofdman gaf hierna enige uitleg over een paar veranderingen in het jaarprogramma, terwijl men met het traditionele roggebrood met zult voor de inwendige mens zorgde. Met dank aan Mart Bankers. Als agendapunt 9 stond de bestuursverkiezing op het programma. Vice hoofdman Jurgen Peters en 1e dekenschrijver Ed Vincent waren aftredend en herkiesbaar, 2e dekenschrijver Miko van de Ven stopt met het bestuur vanwege te drukke werkzaamheden privé. Als enige had Toon Thijssen zich beschikbaar gesteld voor een bestuursfunctie. Miko van de Ven werd bedankt voor zijn inzet in de afgelopen jaren en werd hem een mooi presentje aangeboden. Ed Vincent en Jurgen Peters werden weer voor de 3 komende jaren vastgelegd en voor nieuwkomer geldt dit hetzelfde, zodat het nieuwe bestuurslid Toon Thijssen kon aanschuiven aan de bestuurstafel. Het aloude gildelied uit 1898 werd voor de dag gehaald en onder trombegeleiding van Ed Vincent kon Koning Harrie van Ganzenwinkel de juiste toon inzetten waarna alle aanwezige gildebroeders uit volle borst meezongen.

Hierna mocht de dekenrentmeester overgaan tot het innen van de contributie. Werd de rondvraag afgewerkt, waarna de hoofdman deze vergadering sloot met de christelijke groet, en het na ‘buurten’ kon beginnen.

?Foto: Gilde Sint Margaretha