Afbeelding

Runners in trail Cr

NULL

Runners in trail Crête de Spa


Lieshout - De opkomst van de trail-run is niet meer te stuiten. Een trail kun je het best uitleggen als een toertocht voor hardlopers over meest onbegaanbare paden en meestal veel hoogtemeters.. 4 leden van Runnersclub Lieshout trokken helemaal naar het Belgische Spa voor een trail van 57 kilometer.


Maanden hadden Marjan van den Tillaar, Bantita Haeve, Coen Sanders en Marco van den Wildenberg zich voorbereid op de zware wedstrijd. De weersomstandigheden maakte het er niet gemakkelijker op, de regen maakte het parcours, met zijn 2100 hoogtemeters, nog eens extra zwaar. Marco kon met de omstandigheden het best overweg, had ook de meeste trainingskilometers in de benen met vorige week nog de marathon van Rome. Marco finishte in 7:03:22. Coen Sanders steekt nog steeds in een goede vorm, ook in Spa een mooie tijd van 7:30:03. Bantita heeft de smaak van de trail helemaal te pakken en wil in de toekomst alleen maar van deze wedstrijden lopen. 8:13:59 was haar tijd die zo kon genieten van de natuur onderweg. Grote animator van deze wedstrijden Marjan van den Tillaar moest alle zijlen bijzetten om binnen de tijdslimiet van 9 uur te finishen. Met bebloede handen en knieën van het vele vallen kwam zij over de finish in 8:59:06, maar een mooi shirt en medaille rijker, na haar eigen zeggen, tering zware editie van Crête de Spa.

Foto: Runnersclub Laarbeek Crete de Spa. Vlnr: Coen Sanders, Bantita Haeve, Marjan van den Tillaar en Marco van den Wildenberg.