Rotary doneert

NULL

Rotary doneert €20.000 voor projecten


Laarbeek - Na de toekenning voor twaalf lokale projecten in januari van dit jaar ontvangen twee maanden later opnieuw 17 projecten financiële ondersteuning. In de maand maart zijn 17 van de 24 ingediende aanvragen goedgekeurd. De projecten die ondersteuning hebben ontvangen variëren van de Progeria Family Circle tot de Kledingbank Laarbeek.


De bijdrage die de Rotaryclub uitkeert varieert van €250 aan Outdoor Anders voor de organisatie van een kennismakingsdag voor mensen met een beperking tot €2.500 voor de opstart van de Zorg-coöperatie Gemert. De gehele lijst van instellingen die een bijdrage ontvangen is als volgt: Jeugdnatuurwacht afd Bakel, Milheeze, De Rips, Progeria Family Circle, Repaircafe Laarbeek, Beek en Donks Gemengd Koor, Kinder Vakantie Werk Gemert, Kledingbank Laarbeek, Scouting Lieshout-Mariahout, Zorg coöperatie Gemert, Jubileumcommissie KBO Lieshout, De Groene Heerlijckheid, Outdoor Anders, Carnabeats, Jeugdtoneel Carroussel jubileumuitvoering, Harmonie St. Cecilia Lieshout-Mariahout, Contactgroep Laarbeek e.o., Toneelvereniging ’t Gat en Family for all.

Een aantal aanvragen die afgelopen periode zijn ingediend zijn nog in behandeling. Rotary zet zich zoveel mogelijk in om projecten te voorzien van een kleine financiële injectie. Deze serviceclub verwerft haar middelen met de uitvoering van fondswervende activiteiten en middels een bijdrage van WiSH Outdoor.

Er zijn ook aanvragen die geen ondersteuning ontvangen. Dit komt omdat Rotary geen financiële bijdrage geeft aan de organisatie van feesten of aan projecten die zelf ook weer geld aan het werven zijn voor andere goede doelen. Ondanks het feit dat de middelen voor donaties voor het seizoen 2014 – 2015 nagenoeg besteed zijn, zoekt Rotary nog steeds naar lokale projecten om hen te kunnen ondersteunen. Het gaat om activiteiten die direct in de eigen regio worden uitgevoerd. Verenigingen en activiteiten die ondersteuning zoeken bij de Rotaryclub kunnen een email sturen naar secretariaatclubgbl@gmail.com of Rotaryleden aanspreken. Meer informatie is ook te vinden op www.rotary.nl/gemertbeekdonklieshout.