Afbeelding

Bijzondere routes wandelvierdaagse Gezond Laarbeek

NULL

Bijzondere routes wandelvierdaagse Gezond Laarbeek


Laarbeek - De Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek die van dinsdag 19 mei tot en met vrijdag 22 mei wordt gehouden, heeft dit jaar weer bijzondere routes.


Wederom is geprobeerd in elke kern zowel voor de 3, 5 en 10 kilometer weer andere en mooie routes te verzorgen. De rustposten vinden zoveel als mogelijk plaats bij agrarische of daaraan gerelateerde bedrijven. Dit in samenwerking met ZLTO Laarbeek. De start op dinsdag 19 mei die dit jaar plaats vind in Mariahout wordt al bijzonder. Samen met Zorg om het Dorp wordt tijdens de start bij De Pelgrim iedereen een kopje koffie aangeboden en krijgt men een beschrijving van de 8 nieuwe en mooie wandelroutes door Mariahout. De routes voor de wandelvierdaagse zijn weer prachtig door Leo en Wilhelmien Biemans uitgezet. De rustpost tijdens de 3 kilometer zijn bij varkensboer Berkvens en op de hei doet de Fam. Heesakkers mee als post voor de 5 en 10 kilometer.(zij hebben een melkveebedrijf).

Voor Aarle-Rixtel zorgt Dirk Verhees op woensdag 20 mei voor mooie routes. In Beek en Donk zijn vanaf startplaats theehuis ’t ParkPaviljoen op donderdag 21 mei voor de 3 en 5 kilometer zeer mooie routes uitgezet waar door de Groene long gewandeld wordt. De rustposten zijn halverwege de routes. De 10 kilometer is een zeer mooie en nieuwe route met als rustpost boomkwekerij Firma Sneijers. De routes zijn uitgezet door Jan en Beppie van Stiphout.

In Lieshout, waar op vrijdag 22 mei de afsluiting plaats vind, zijn ook nieuwe routes door Henk Berkers en Dick Warbout uitgezet. Voor de 3 en 5 kilometer is de rustpost bij Molen De Leest, waar iedereen die daar zin in heeft ook een kijkje mag nemen. Molenaar Jan Tielemans regelt dat allemaal. De rustpost voor de 10 kilometer vind plaats bij melkveebedrijf familie Bouw aan de Sluisweg, waar de lopers aankomen als ze volop aan het melken zijn. Voor velen mooi om te zien en te ervaren. De starttijden zijn alle dagen tussen 17.30 en 19.00 uur.

Ook dit jaar kan de organisatie gelukkig door sponsoring van de Gemeente Laarbeek het inschrijfgeld weer zeer laag houden. Voor 4 dagen slechts €2,00. De kinderen van de basisscholen hoeven bij inlevering van een kortingskaart slechts €1,00 te betalen. Elke dag worden op de rustposten weer een gezonde versnapering en drankje aangeboden. Als je tenminste 3 van de 4 dagen meewandelt, ontvang je een mooi aandenken of naar keuze een mooie medaille. Dus wandel mee en denk Ik kan het… Ik wil het… Ik doe het.

?Foto: Wandelvierdaagse gezond Laarbeek