Afbeelding

IVN Laarbeek wandelt in de Biezen

NULL

IVN Laarbeek wandelt in de Biezen


Laarbeek – Het IVN Laarbeek houdt zondag 10 mei een boeiende wandeling. Deze wandeling vindt plaats in de Biezen. In dit fascinerende natuurgebied zijn de laatste jaren allerlei ontwikkelingen geweest.


Er zijn stuwen aangelegd, duikers verhoogd en sloten gedempt. Verder probeert men hier een rijke insectenwereld te verkrijgen door dood hout te laten liggen. Er is populierenaanplant, droog eikenbos en broekbos. De populierenaanplant wordt omgevormd naar een gebied met essen en elzen. Er liggen ook schrale en bloemrijke graslanden. De vogelwereld is er op het moment ongelooflijk divers, met kans op de wielewaal, de spotvogel en vele andere bijzondere soorten.

De route van deze zondag voert door onherbergzaam en vochtig natuurgebied. Het belooft een avontuurlijke wandeling te worden. Laarzen of hoge schoenen zijn nodig voor deze wandeling. De start is op zondag 10 mei om 10.00 uur bij de woning de Biezen 5 te Aarle-Rixtel. De wandeling duurt ongeveer twee uur en gaat midden door mooie natuur. Over houten knuppelbruggetjes komt men in schitterende hoekjes die je in deze omgeving niet voor mogelijk had gehouden. Iedereen is welkom om van deze bijzondere natuurmomenten te genieten.

Foto: IVN Laarbeek Biezen 
Fotograaf: Gerrit Post