2e editie Lieshout Cultinair met nieuwe ingredi

NULL

2e editie Lieshout Cultinair met nieuwe ingrediënten


Lieshout – Na het smaakvolle begin van vorig jaar krijgt ‘Lieshout Cultinair’ dit jaar een vervolg. Zondagmiddag 14 juni is het smikkelen geblazen tussen 13.00 en 17.00 uur in de Dorpsstraat rond café De Koekoek. Heb je nog geen kaartje en wil je lekker komen proeven, koop dan uiterlijk zaterdag 6 juni je toegangsbewijs.

De juiste ingrediënten
Karel Huygens, van café De Koekoek, vertelt vol enthousiasme over Lieshout Cultinair: “De opzet is dat we zorgen voor een klein evenement in Lieshout, waarbij mensen allerlei hapjes uit tien verschillende landen komen proeven. Ontmoeten, ‘buurten’ en elkaar leren kennen staat daarbij centraal. Veel mensen, die onze vorige editie bezochten, hebben nu gelijk weer een kaartje gekocht. Een groter compliment kun je als organisatie niet krijgen. We hopen dat we in deze laatste week de mensen bewegen om de laatste kaarten te kopen.” Sandra Garenfeld van de buurtvereniging Dorpsstraat/Kuiperstraat vult aan: “Wat ik echt heel leuk vind is dat er dit jaar Lieshoutenaren, die van oorsprong uit het buitenland komen, zorgen voor overheerlijke hapjes. Zij gaan die op 13 juni in wijkrestaurant ‘De Laarbikker’ in Beek en Donk voorbereiden. Daarmee wordt het echt een evenement van ons allemaal.”

Voor iedereen
Wat kun je verder zoal verwachten op die zondagmiddag? Er is een cocktailbar, een wijnproeverij en muziek. Aan alle smaken is gedacht. Speciaal voor kinderen is er een kinderkaartje van €3,00 verkrijgbaar en goed voor friet, drinken en een zakje chips. Kinderen kunnen hun lol op met poppentheater Kris Kras uit Beek en Donk, lekker springen op het springkussen en/of geschminkt worden. Wat wil een kind nog meer?

Sponsors
Dit jaar heeft de Dorpsraad Lieshout en Rabobank Peel Noord een bijdrage geschonken aan Lieshout Cultinair. Verder vertelt Karel: “Het is ook geweldig dat spontaan enkele mensen uit Lieshout een bijdrage schenken. Het gaat om Erik Relou van Assurantiekantoor Relou in Erp en Peter Verstappen van Trovatello–Verstappen Advocatuur en Mediation uit Helmond.”

Kom genieten
Het belangrijkste voor nu is om snel kaartjes te kopen - voor zondag 7 juni- bij Café De Koekoek of bij Top1Toys in de Dorpsstraat. Kinderkaarten kosten €3,00 en een entreekaart voor volwassenen kost €12,50. Later kaartjes kopen is niet mogelijk door alle voorbereidingen die getroffen moeten worden. Eén ding staat vast: Karel Huygens belooft namelijk dat het weer -in twee opzichten- goed wordt! Dus kom, geniet en ontmoet . Maak dat dit evenement een vast hoofdgerecht wordt van de Lieshoutse menukaart.