Onthulling gedenkplaat

NULL

Onthulling gedenkplaat ‘eerste steen’ bij Multifunctioneel centrum De Dreef


Aarle-Rixtel – Onder het toeziend oog van wethouder Greet Buter werd op maandag 8 juni ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van De Dreef de originele gedenkplaat voor het leggen van de ‘eerste steen’ teruggeplaatst in het gebouw.


De Dreef 25 jaar geleden
“Aarle-Rixtel kan trots zijn op de nieuwe multifunctionele accommodatie die gestalte krijgt aan de Bosscheweg.” Dit zijn de woorden die burgemeester mr. K. Buijs in 1989 sprak bij het plaatsen van de ‘eerste steen’ door het College van burgemeester en wethouders. Voor zover het burgemeester Buijs destijds bekend was: “waren er weinig vergelijkbare of zelfs aanzienlijk grotere gemeenten die op een soortgelijke voorziening konden bogen. De nieuwe accommodatie in Aarle-Rixtel zal een combinatie gaan bieden van allerlei mogelijkheden: ontmoetingscentrum, peuterspeelzaal, algemeen maatschappelijk werk, vergaderruimtes, toneelzaal, sporthal en bar. Bovendien krijgen de brandweer en de dienst gemeentewerken er een nieuw onderkomen.” (Bron: ED 16-08-89)

Renovatie
In 2012 werd Multifunctioneel centrum De Dreef na een grondige renovatie feestelijk heropend. Tijdens de renovatie van De Dreef werd de gedenkplaat tijdelijk van het pand gehaald om deze week, 25 jaar later, te worden teruggeplaatst.

Terugplaatsen ‘eerste steen’
Wethouder Buter spreekt de aanwezigen toe en richt een speciaal woord van dank aan het echtpaar Hans en Annie Gerrits omdat zij al 25 jaar lang de trouwe uitbaters zijn van de kantine. Vervolgens vindt de terugplaatsing plaats door oud-wethouders Hans van den Broek en Ton Briels. Beide heren waren ook 25 jaar geleden present bij het leggen van diezelfde ‘eerste steen’. Heel langzaam wordt de gedenkplaat onthuld, een kleine reis terug in de tijd …