Afbeelding

Rowwen H

NULL

Rowwen Hèze verrassingsact Openluchttheater Mariahout


Mariahout - Dames en heren, jongens en meisjes, het is zover! Met een hoop tromgeroffel en luidkeels gelal mag de verrassingsact van het Openluchttheater nu dan eindelijk bekendgemaakt worden. In het najaar, om precies te zijn op 5 september, verwelkomt het theater niemand minder dan Rowwen Hèze.


Rowwen Hèze
Rowwen Hèze is dé band die bekendheid kreeg met de nummers ‘Bestel Mar’ en ‘Limburg (Kwestie Van Geduld)’. Muziek met een unieke sound, variërend van gevoelige ballads tot snellere tex-mex en folknummers, waarin het geluid van de plaatselijke fanfare doorklinkt.

Deze populaire Limburgse band staat niet voor niets door het hele land bekend om hun waanzinnige shows. Ze maken van ieder optreden een groot feest en na het ongelofelijke succes van vorig jaar in Mariahout gaan de mannen van Rowwen Hèze ook dit jaar weer helemaal los op het podium van Openluchttheater Mariahout.

Vorig jaar

Tijdens hun voorstelling van vorig jaar heeft Rowwen Hèze ons al bewezen wat voor prachtige show zij op het podium neerzetten. Het muziektempo lag erg hoog en zowel de bekende als de minder bekende nummers werden door de enthousiaste liefhebbers uit volle borst meegezongen. Niet alleen het publiek ging uit hun dak, ook de mannen van de band konden er geen genoeg van krijgen. De sfeer zat er goed in, en dat gaan ze dit jaar nog eens een keer goed overdoen. Overal waar zij gaan, is het feest.

Martîn Rongen …
De MooiLaarbeekKrant sprak telefonisch met Martîn Rongen, drummer van Rowwen Hèze, en vroeg hem naar zijn ervaringen tijdens het optreden van vorig jaar. “Het openluchttheater ligt in een prachtige, bosrijke omgeving. Het was heel bijzonder om er op te treden. Er was sprake van een intieme sfeer”, aldus Martîn. Op de vraag wat Martîn zich nog meer kan herinneren van vorig jaar antwoordt hij resoluut: “De polonaise langs de gracht in het openluchttheater! De sfeer zat er goed in en we hebben ontzettend genoten.”

Rowwen Hèze bestaat dit jaar dertig jaar. Gaan we hier nog iets van merken tijdens jullie optreden? Martîn antwoordt: “Jazeker. We gaan ter ere van ons 30-jarig bestaan op pad met zes extra gastmuzikanten. Deze muzikanten hebben ons ook vergezeld tijdens onze theatertour ‘Saus’ in 2008. Deze show werd destijds heel goed ontvangen door het publiek en kreeg lovende recensies. Het is een soort van ‘cadeautje aan onszelf’ en het betekent concreet dat we met maar liefst twaalf muzikanten op het podium staan. Dat belooft heel gezellig te worden.”

Kaartverkoop
Rowwen Hèze is op zaterdag 5 september om 20.30 uur te zien in het openluchttheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.oltm.nl of via de bekende verkoopadressen in Laarbeek (zie website).

Foto: Het optreden van Rowwen Hèze in het openluchttheater vorig jaar