Jubileumjaar Sparta

NULL

Jubileumjaar Sparta’25 afgetrapt tegen Helmond Sport

Beek en Donk – De Beek en Donkse voetbalclub Sparta’25 viert in 2015 het 90-jarig bestaan van de vereniging in drie speciale jubileumweekenden. Afgelopen weekend werden de eerste activiteiten gehouden. Zaterdag werd het jubileumjaar afgetrapt met een wedstrijd tegen Helmond Sport. Een dag later vond er een rommelmarkt op het voetbalterrein plaats.

Flitsend begin
Ruim 750 toeschouwers kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld op Sportpark ’t Heereind. De Spartanen kenden een flitsende start. Na amper 20 seconden spelen kon spits Robert Engels voor doel uithalen, maar doelman Wouter van der Steen wist redding te brengen namens de Helmonders. Hierna wist Helmond Sport de wedstrijd direct naar haar hand te zetten en de geboden kansen werden effectief benut. Binnen een tijdsbestek van ruim 15 minuten liet de betaald voetbal organisatie driemaal van zich zien. Marc Koot tekende voor de openingstreffer (5’ 0-1), gevolgd door goals van verdedigers Gillian Justiana (9’ 0-2) en Aleksandar Bjelica (16’ 0-3).

De mooiste goal
Na bijna een half uur spelen wist de Beek en Donkse tweedeklasser een tik uit te delen aan Helmond Sport. René Brouwers luisterde zijn rentree bij de groen-witten op met de mooiste goal van de avond. Hij krulde een vrije trap vanaf punt strafschopgebied in de verste kruising, buiten het bereik van de keeper (27’ 1-3). Niet veel later kregen de Helmonders hun marge van drie goals weer terug op het scorebord. Na een verdedigingsfout kon spits Thomas Schilders gemakkelijk afronden (29’ 1-4). Voor rust kreeg diezelfde Schilders nog een kans op de 1-5, maar hij trof de lat.

Ander niveau
In de rust vonden veel spelerswisselingen plaats, waardoor beide teams bijna met een compleet nieuw elftal op het veld verschenen. Met name het niveau bij de bezoekers was na rust drastisch lager en dit kwam de wedstrijd niet helemaal ten goede. Toch wist Helmond Sport een kwartier voor tijd de score nog een keer te vergroten, middels een penalty na een ongelukkige handsbal bij de Spartanen(76’ 1-5).

Na afloop van de wedstrijd werd de avond gezellig voortgezet in de kantine, waar de band ‘Die Milka’s’ voor de muzikale opluistering zorgde voor de vele aanwezigen.

Het volgende jubileumweekend bij Sparta’25 wordt gehouden van 28 tot en met 30 augustus. In dit weekend vinden achtereenvolgens de 90’s party, Spartade en de Spartan Color Experience plaats.