Harmonie O&U viert 125-jarig bestaan

NULL

Harmonie O&U viert 125-jarig bestaan


Beek en Donk - In 2016 is het feest voor harmonie Oefening en Uitspanning uit Beek en Donk. De vereniging bestaat dan 125 jaar, en dat wordt groots gevierd. Vorige week vrijdag presenteerde O&U-voorzitter Pierre Heesakkers de eerste plannen voor het jubileumweekend, dat van 19 tot 22 mei 2016 loopt, aan de leden van het harmonieorkest.


Het verjaardagsfeestje van de harmonie is niet alleen voor de leden, maar wordt een waar dorpsevenement waarbij iedereen is uitgenodigd. De festiviteiten vinden daarom niet plaats in Muziekcentrum ‘t Anker, maar in en rond de Muziektuin in Beek en Donk. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de invulling van het programma. Een aantal hoogtepunten kunnen alvast worden genoemd.

Donderdag 19 mei zal in het teken staan van de jeugd. Op deze dag zal er een muzikale voorstelling plaatsvinden waaraan zoveel mogelijk basisschoolkinderen uit Beek en Donk zullen deelnemen. Op vrijdag 20 mei is de middag gereserveerd voor de ouderen uit Laarbeek. ‘s Avonds is het tijd voor een promsconcert. Pierre Heesakkers kon al onthullen dat dit groot opgezette concert plaatsvindt met medewerking van enkele lokaal én nationaal bekende artiesten. Tijdens dit concert zal ook een speciale compositie opgevoerd worden, waarin de vele sportclubs die Laarbeek rijk is aan bod komen. Zaterdagmiddag staat de geschiedenis van O&U centraal met een reünie voor oud-leden, de presentatie van een mooi jubileumboek en een tentoonstelling over de afgelopen 125 jaar. Deze dag wordt afgesloten met een grootse feestavond. Op zondag laten orkesten, korpsen en gildes uit de regio van zich horen in een muzikale rondwandeling door Beek en Donk. Ook is er op deze dag plaats voor iedereen die graag zijn of haar eigen talent wil laten zien op een mooi podium. Alle vormen van kunst, cultuur, muziek en creativiteit kunnen daarbij aan bod komen. Het drukke, maar feestelijke weekend wordt in stijl afgesloten met een concert van een befaamd orkest.

Naast het programma werd vrijdag ook het officiële jubileumlogo gepresenteerd. Dit logo zal de komende tijd veel te zien zijn in Laarbeek. In deze krant zal eveneens regelmatig aandacht worden besteed aan O&U en het jubileum in aanloop naar mei 2016.