Betere tweede helft voor Flamingo’s

Sport Sport Sport

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 8 mei tegen BMC 1 in Berlicum. Een wedstrijd die wegens de statistieken van de vorige wedstrijd spannend beloofde te worden.

BMC opende de wedstrijd door meteen in de eerste aanval te scoren. Een van de eerste schoten die ze namen vloog de korf in. Even later wisten ze ook de 2-0 te maken. Wat daar op volgde was een verdedigende fout van Flamingo’s, daardoor kreeg BMC een strafworp en ook die werd benut. Daarop volgde een mooie aanval aan de kant van Flamingo’s. Ada Kornuijt wist deze mooi af te ronden. Hierna wist BMC weer twee keer achter elkaar te scoren. Daarna scoorde Elja Maas een afstandsschot binnen te schieten. Hierna kreeg BMC weer een strafworp, die ook benut werd en daarna lukte het hen om twee afstandsschoten te scoren. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gescoord door Fieke van den Heuvel. De ruststand werd zo 8-3. In de rust werd besproken dat er echt gretiger moest worden gekeken naar de bal en dat er als team gevochten moest gaan worden om te gaan scoren en ballen te pikken.

Het eerste doelpunt van de tweede helft werd ook weer gemaakt door BMC. Daarna kreeg Sanne Scheepers een zeer gewilde strafworp. Het lukte haar om deze er in te gooien. Hierna maakte Flamingo’s een verdedigende fout. Daardoor kreeg BMC een vrije worp en deze scoorden ze. Zo stonden ze voor met 10-4. Vanaf dit punt in de wedstrijd werd Flamingo’s echt gretiger en dat werd beloond. Amy Maas wist verschillende ballen te onderscheppen door met haar dame het duel aan te gaan en daardoor wist Elja Maas een mooie omdraaibal op afstand te scoren. Even later scoorde Ada Kornuijt ook een mooie korte kans. Fieke van den Heuvel werd een paar keer op de grond gelegd door haar dame, maar ging gewoon verder en wist meteen te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Vera Leenders. De wedstrijd eindigde in 10-8. Had de wedstrijd nog vijf minuten langer geduurd waren de punten waarschijnlijk mee naar Mariahout gegaan.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelde tegen De Korfrakkers 4 in Erp. Deze wedstrijd werd helaas ook verloren, met 9-5.

Zondag 15 mei speelt Flamingo’s 1 tegen Bladella 1. Er wordt gespeeld om 13.00 op sportpark de Heibunders in Mariahout.