Kampioensteam Mixed 5 met vlnr Iris, Mirella (begeleider), Thomas, Jimmie, Jeanette (begeleider), Theun en Femke.
Kampioensteam Mixed 5 met vlnr Iris, Mirella (begeleider), Thomas, Jimmie, Jeanette (begeleider), Theun en Femke.

Eerste kampioen van het seizoen

Sport Sport

Beek en Donk – Voor Badmintonclub Mixed uit Beek en Donk was het zondag 11 december een feestelijke dag. Jeugdteam Mixed 5 werd namelijk kampioen. Sinds vorig seizoen wordt de jeugdcompetitie opgesplitst. Deel 1 wordt vóór de jaarwisseling gespeeld, daarna begint een nieuwe ronde met weer volop kansen op kampioenen.

Eerst even terug naar vrijdagavond 9 december. In sporthal d’n Ekker werd alles in gereedheid gebracht voor de wedstrijd van Nederland tegen Argentinië. Omdat die wedstrijd al om 20.00 uur begon kwam de training van de oudste jeugdgroep te vervallen. Maar niet voor Iris, Thomas en Theun van jeugdteam 5. Zij hadden hun trainer benaderd met de vraag of ze toch konden trainen als voorbereiding op de kampioenswedstrijd van zondag. Dan kon uiteraard geregeld worden. En na een serieuze, maar hele leuke training wist de trainer het zeker: dat kampioenschap komt wel goed. Om kampioen te worden moest het team minimaal 3 van de 8 partijen winnen. Al vrij snel was het 3-0 en was het kampioenschap officieel behaald. Maar het team wilde meer. Er werd geconcentreerd doorgespeeld en uiteindelijk werd de wedstrijd met 7-1 gewonnen. Daarmee hebben zij alle wedstrijden in hun competitiepoule gewonnen. Terechte kampioenen dus. 

Op naar de tweede helft van de competitie. Mogelijk dan in een andere klasse tegen andere teams. Maar met deze instelling maken ze zeker kans om volgend jaar weer kampioen te worden. Voor meer info en foto’s kijk je op www.bcmixed.nl en volg je de vereniging op Facebook en Instagram.