Alle weekenddeelnemers aan het seniorenkamp.
Alle weekenddeelnemers aan het seniorenkamp. Foto:

Eerste seniorenkamp BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – In het kader van het 60-jarig jubileum is in het weekend van 16, 17 en 18 september het eerste seniorenkamp in de geschiedenis van Badmintonclub Mixed georganiseerd. Op kampeerboerderij De Kastanjes in Elsendorp verzamelden zich 41 feestgangers voor een onvergetelijk weekend in het thema ‘Du bist dabei!’.

Op vrijdag 16 september om 18.00 uur verzamelden alle kampgangers zich bij sporthal d’n Ekker in Beek en Donk. Ze vertrokken per fiets in groepjes naar Elsendorp. Onderweg moesten de nodige opdrachten uitgevoerd worden. Achteraf bleek het groepje met de minste punten de volgende ochtend corvee te hebben. Het kamp werd officieel geopend door de organisatie, met als verrassing een mooie halve liter pul met logo van BC Mixed en het thema van het kamp erop. Nadat iedereen zich in passende Tiroler-kledij had gehesen was het tijd voor een spannende lasergame. In teams werd gestreden tegen de organisatie. Het doel was om zoveel mogelijk shuttles te verzamelen en het ging er fanatiek aan toe. Daarna stond een Biercantus op het programma. Vanaf het eerste lied werd luidkeels meegezongen en geproost op een fantastisch weekend.

Zaterdag
In de traditie van het jeugdkamp werd ’s ochtends afgetrapt met ochtendgymnastiek. Voor sommigen met lichte tegenzin. Na een heerlijk ontbijt stond er een boswandeling op het programma. Groepjes werden via GPS-coördinaten van opdracht naar opdracht gestuurd. Na een leuke tocht was iedereen rond de lunch weer terug op de kampeerboerderij. In de middag was het tijd voor Oud-Hollandse spelen. Van sjoelen tot blikgooien en alles daartussen. Tijdens het touwtrekken stond de corvee voor de volgende ochtend weer op het spel. Na het fanatisme van de spellen was het tijd voor iedereen om zich klaar te maken voor de Mixed Grill en de feestavond die voor deze gelegenheid was omgedoopt tot Sound Mixed Show. Voor deze gelegenheid sloten nog een kleine 20 personen extra aan die niet het hele weekend mee gingen. Na een heerlijke barbecue kon de feestavond beginnen. Er hadden zich zes optredens aangemeld. De één nog hilarischer dan de andere met als klap op de vuurpijl pizzabakker Stan. En passant werd penningmeester Peter nog gehuldigd omdat hij 40 jaar lid is van de club. De avond ging door tot in de late uurtjes.

Zondag
Ook deze ochtend was er weer ochtendgymnastiek en daarna tijd voor de zeskamp. Helaas was het weer op de zondag een kleine spelbreker waardoor de organisatie besloot om het programma wat in te korten. Bovendien konden er enkele spellen binnen worden afgewerkt. Nadat iedereen had ingepakt en opgeruimd werd tijdens de afsluiting Marlie gehuldigd als winnaar van het weekend. De organisatie werd bedankt voor hun geweldige inspanning. Vermoeid maar met een goed gevoel en terugkijkend op een fantastisch weekend ging iedereen weer naar huis.