De bal wordt nauwgezet gevolgd (vlnr. scheidsrechter Heuvelmans, Niels den Bol, Frans Bekkers, Jaccy van den Enden en Teun van den Boom)
De bal wordt nauwgezet gevolgd (vlnr. scheidsrechter Heuvelmans, Niels den Bol, Frans Bekkers, Jaccy van den Enden en Teun van den Boom) Foto:
VIDEO

ELI en ASV’33 in evenwicht

Sport Foto/Video Sport

Lieshout/Aarle-Rixtel - De Laarbeekse derby tussen ELI en ASV’33 is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Een uitslag waar beide ploegen op basis van het, vooral in de tweede helft vertoonde matige spel, vrede mee moeten hebben. 

De thuisclub trof na 35 seconden al doel. Jaccy van den Enden rondde een fraaie combinatie af, maar de goed leidende 19-jarige scheidsrechter Heuvelmans keurde deze treffer af wegens buitenspel. Hierna had ELI meer balbezit, maar de beste mogelijkheden waren voor ASV’33. Zo zag Tim Verbakel zijn schot door doelman Erik Swinkels geblokkeerd en kopte Frans Bekkers bijna raak. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub toch op voorsprong. Een lange bal van Roel van Mook werd door Jaccy van den Enden strak voorgezet. Doelman Martijn Verbakel keerde de eerste inzet van Tijn van Hout nog, maar in de rebound was hij kansloos, 1-0. Hierna zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd tussen twee ploegen, die hard werkten, maar nauwelijks gevaar voor een van beide doelen konden stichten. 


Ditzelfde beeld was er ook lange tijd in de tweede helft. ELI koesterde vooral de voorsprong en was niet echt op zoek naar een tweede treffer, terwijl ASV’33 aanvallend weinig uit kon richten in dit faire duel. In de 74e minuut viel bijna de gelijkmaker. Bij een hoekschop keerde Roel van Mook op de doellijn een inzet van Frans Bekkers. In de 83e minuut viel onverwacht de gelijkmaker. Terwijl de bezoekers nog een derde wissel voorbereidden was het ineens wissel Sam Douven die de andere wissel Teun Duijmelinck in staat stelde de gehele ELI-defensie met een strakke schuiver te verrassen, 1-1. Hierna waren beide ploegen nog een keer dichtbij een doelpunt; de roodwitten via een mooie actie van Tim Verbakel en de thuisclub met een hakbal van Jaccy van den Enden, maar de 1-1 bleef staan. 

Zondag gaat ELI op bezoek bij laagvlieger Liessel en ontvangt ASV’33 SPV uit Vlierden.