Afbeelding

O.L.V. Ruitertjes actief op NK en Indoor Brabant

Sportnieuws

O.L.V. Ruitertjes actief op NK en Indoor Brabant


Aarle-Rixtel - De Nederlandse Kampioenschappen springen voor pony’s vond plaats op zaterdag 22 maart. Al vanaf 8 uur moesten de eerste combinaties aanwezig zijn op het KNHS centrum in Ermelo. Namens ponyclub O.L.V. Ruitertjes uit Aarle-Rixtel waren maar liefst 3 combinaties afgevaardigd voor dit kampioenschap.


Als eerste startte Stefanie Baten met Amigo in de klasse AB-L. Na een foutloos basisparcours ging deze combinatie alles op alles zetten om vooraan te kunnen eindigen. Dat betekent supersnel rijden en heel kort wenden, want iedere seconden telt. Helaas was een wending te kort genomen waardoor de pony stopte en dat kost vervolgens veel tijd. De combinatie eindigde uiteindelijk toch op een mooie 7e plaats.

Vervolgens was het de beurt aan Maartje Verbakel met haar supersnelle pony Juliette in de klasse C-M. Zij reed een fantastisch basisparcours. Helaas viel er een balk van de hindernis in de barrage. Jammer, maar toch eindigde ze op een hele verdienstelijke 7e plaats. Tenslotte kwam Chiara Dirks aan de start met haar pony Cosha in de klasse DE-M. Chiara had helaas een pechbalkje in het basisparcours. Helaas mocht ze hierdoor geen barrage rijden en werd ze 17e.

Maartje Verbakel en Chiara Dirks waren ook uitgenodigd om deel te nemen in de klasse DE-M aan het prestigieuze Indoor Brabant in de Brabanthallen in Den Bosch op zondagochtend 23 maart. ‘s Morgens vroeg moesten Chiara Dirks met Cosha en Maartje Verbakel met haar 8-jarige pony Kenzo (foto) alweer acte-de-presence geven. Helaas hadden ze beiden een balk in de eerste ronde. Dankzij de snelle tijd van Chiara mochten zij ook nog deelnemen aan de barrage. Helaas had ze hierbij 2 balken. Beide dames gingen echter zeer tevreden naar huis na deze bijzondere ervaring en zij hopen volgend jaar weer van de partij te kunnen zijn.