ASV'33 zet Lierop gemakkelijk aan de kant

Aarle-Rixtel - ASV'33 had zondag een gemakkelijk middag, terwijl de ontmoetingen in het verleden tegen Lierop voor ASV'33 altijd lastige wedstrijden zijn geweest.

ASV'33 domineerde de gehele eerste helft en Lierop kon daar weinig tegenover stellen. In het eerste kwartier was ASV'33 al gevaarlijk geweest via Ronny Heijmans, en René de Vries, ook op een inzet van Thijs van Uden moest de doelverdediger van Lierop handelend optreden. Na 20 minuten kwam Lierop voor de eerste keer voor het doel van ASV'33 maar tot enig gevaar leidde dit niet. ASV'33 bleef Lierop onder druk zetten, en dat resulteerde in diverse kansen. In de 28e minuut was ASV'33 wederom dicht bij een doelpunt, tot drie maal toe moesten de Lieropnaren alle zeilen bij zetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Toch duurde het tot 2 minuten voor rust voordat de openingstreffer viel. Thomas Fritsen kreeg de bal op de hoek van het strafschopgebied en met een schitterend schot bracht hij ASV'33 op een verdiende 1-0 voorsprong.

Na de thee kende ASV'33 geen enkele genade met de Lieropenaren. Al in de 4e minuut na rust knalde René de Vries de bal tegen de touwen uit een prima genomen vrije trap, 2-0. Amper twee minuten later ging Thomas Fritsen op links lange enkele verdedigers, en zijn voorzet werd door Thijs van Uden heel mooi afgemaakt.

Ook de prima spelende Pim Dubois wist te scoren, en dat nog wel twee keer. Bij de 4-0 dacht de keeper van Lierop Pim Dubois wel uit te kunnen spelen, maar dat was een grote vergissing, en voordat hij het wist lag de bal in het net. In de 58e minuut kreeg Pim Dubois de bal aangespeeld door Ronny Heijmans, en ook deze kans liet Pim zich niet ontnemen en scoorde de 5-0. Hierna nam ASV'33 wat gas terug, het sierde Lierop enorm dat ze bleven strijden voor een beter resultaat, en dat werd dan ook beloond. In de 70e minuut kon Bart van Bussel namens Lierop de eretreffer op het scorebord zetten, en 8 minuten voor tijd kon hij zelfs nog zijn 2e treffer van deze middag laten noteren.

Door deze overwinning stijgt ASV'33 een plaatsje op de ranglijst en staat nu op een prima 3e plaats. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen het Eindhovense Woenselse Boys op het programma, en ook daar zal ASV'33 zeker een goed resultaat neer willen zetten.

Opstelling ASV'33; Marnic v Rosmalen, Robbert Mol, Bart Wilms, René de Vries, Pim vd Tillaart, Pim Dubois, Teun v Asten(70e Peer vd Kerkhof), Dennis Verbakel, Thijs v Uden( 84e Michiel vd Steen), Ronny Heijmans (65e Nick Hendriks), Thomas Fritsen.