Afbeelding

Geslaagde vrijwilligersdag Parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout

Algemeen Kerkberichten

Laarbeek - Voor het eerst werd -op zondag 9 oktober- gezamenlijk de vrijwilligersdag gevierd binnen de Parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout. Een geslaagde dag, waaraan ruim 300 vrijwilligers gehoor gaven.

Deze dag begon met een mooie viering in de O.L.V. Presentatie kerk in Aarle-Rixtel. Symbolisch werd de kaars van de nieuwe parochie binnengedragen, die door middel van linten verbonden was met kaarsen van alle kernen uit de parochie.

De viering werd muzikaal omlijst door alle koren die actief zijn in de parochie: samen verzorgden zij prachtig de vaste gezangen en verspreid over de viering brachten ook ieder van hen een eigen lied ten gehore.

Aansluitend waren alle vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellig samenzijn met lunch in Multicultureel Centrum De Dreef. Hier was volop gelegenheid om bij te kletsen of kennis te maken met vrijwilligers uit één van de andere kernen. Tenslotte zijn ze: 'Samen kerk'!

De kerkgemeenschap kun je vergelijken met een kerkgebouw. Een kerkgebouw bestaat uit duizenden stenen. Elke steen heeft zijn eigen plaats en functie. Sommige stenen zitten onzichtbaar in het fundament; ze dragen alles en geven stevigheid. Andere stenen zijn zichtbaar, sommige binnen, anderen buiten, de een hoog, de ander laag.

Er zijn stenen die als functie hebben iets te ondersteunen of te omlijsten. Maar allemaal sámen vormen ze het ene kerkgebouw.

Zo vormen de vrijwilligers allemaal samen de kerkgemeenschap, ieder met zijn eigen plaats en functie. Ieder met zijn eigen talenten.

De parochie dankt de vrijwilligers hartelijk.