Afbeelding

Ook midweekteam Badminton Club Lieshout kampioen

Sportnieuws

Ook midweekteam Badminton Club Lieshout kampioen


Lieshout - Het eerste team van Badminton Club Lieshout, dat deelneemt aan de midweekcompetitie, is door een 4-4 gelijkspel tegen het tweede team van BC Bergeijk kampioen geworden van de eerste afdeling van de vierde klasse. Door de behaalde 4 punten is het team niet meer te achterhalen en konden de ‘bubbels’ opengetrokken worden.


Met nog één wedstrijd te spelen in de midweekcompetitie heeft BCL-R1/Bavaria een voorsprong opgebouwd van 9 punten op de nummer twee, BCH-R3. Aangezien per wedstrijd maximaal 8 punten te behalen zijn is het team dus niet meer te achterhalen en mag het zich het derde kampioensteam noemen van Badminton Club Lieshout. Eerder zijn immers in de districtscompetitie ook al BCL-1/BouwCenter Swinkels én BCL-H1/Sportpoint Gemert kampioen geworden in hun klasse.

BCL-R1/Bavaria – BC Bergeijk-2: 4-4
De wedstrijd tegen de Bergeijkse badmintonners was uiteindelijk veel moeilijker dan vooraf gedacht. Immers, de uitwedstrijd, eerder dit seizoen, was nog met duidelijke cijfers gewonnen. Dat bleek al meteen bij de eerste herendubbelpartij. Deze werd na drie spannende sets door Walter van Leuken en Richard Essers verloren. De vrouwendubbelpartij was wat meer eenzijdig. Mischa van de Ven, die inviel voor de langdurig geblesseerde Corine Gevers, wist samen met Karin van den Biggelaar met duidelijke cijfers in twee sets te winnen. Ook de mixpartijen werden uiteindelijk eerlijk gedeeld. Walter van Leuken en Karin van den Biggelaar wonnen in twee sets met 21-16 en 21-15. Richard Essers en Mischa van den Ven verloren in drie sets, waardoor de tussenstand op 2-2 kwam, voordat de singlepartijen nog gespeeld moesten worden. Door de wetenschap dat er per se 4 punten gehaald moesten worden om nu reeds kampioen te worden, was de druk op deze singlepartijen erg hoog. Walter van Leuken begon als eerste heer dan ook moeizaam, maar won de eerste set wel (22-20). In de tweede set was de druk er wat af, en won hij duidelijk veel makkelijker. Richard Essers kon hem dat niet nadoen. Ondanks een enorme inzet en vechtlust kwam Richard niet tot winst: hij verloor in drie sets. Ook Mischa van de Ven kon niet winnen. Zij verloor met 16-21, 16-21 haar partij. Karin van den Biggelaar, tenslotte, beslechtte het pleit; zij won met goed spel en duidelijke cijfers van Ingrid Valkenaars (21-6, 21-4) waardoor het o zo nodige vierde punt werd binnengehaald. Na wat opzoek- en rekenwerk werd duidelijk dat de behaalde 4 punten inderdaad genoeg waren voor het kampioenschap en konden ‘de bubbels’ opengetrokken worden. BCL-R1/Bavaria dat het hele seizoen door kortdurende en langdurende blessures is geteisterd is alsnog kampioen geworden van de eerste poule van de vierde klasse. Een prestatie van formaat!

Foto: BCL-R1 in de complete bezetting, incl. geblesseerden, met vlnr. Corine Gevers, Richard Essers, Karin van de Biggelaar, Walter van Leuken, Mischa van de Ven en Stan van Vijfeijken