Laarbeek United op bezoek in Frankrijk

Sportnieuws

Laarbeek United op bezoek in Frankrijk


Laarbeek/Hazebrouck (Fr) – Het team van Laarbeek United is vrijdagmiddag vanaf Aarle-Rixtel afgereisd naar Hazebrouck (Frankrijk). Met een beetje vertraging (files rond Antwerpen) kwamen ze om 20.30 uur op hun bestemming aan. Ze sliepen in een sporthal, wat voor hen perfect bleek te zijn.


Eerst vertrok het team naar de eetzaal, gelegen in het gemeentehuis. Een prachtige locatie waar alle teams een eigen tafel hadden. Het eten was prima verzorgd. Rond 22.00 uur gingen ze terug naar de slaapplaats, waar tot midden in de nacht voetvolley gespeeld werd en als ze de lampen niet hadden uitgedaan, was de jeugd zeker tot ’s morgensvroeg doorgegaan.

Op zaterdag begon de dag met een ontbijt in het gemeentehuis. Hierna vertrokken ze naar het sportpark, waar om 10.00 uur de eerste wedstrijd stond gepland. Laarbeek United speelde tegen SV Weiden, een hele sterke tegenstander, waar ze met 2-1 van verloren. De tweede wedstrijd, vooraf gezien als kanshebber, was tegen titelverdediger Red Star Paris. De talenten van Laarbeek United speelden erg goed en zorgden voor een verrassing door een (onverwachte) 2-0 voorsprong op te bouwen. Na rust speelde Red Star Paris ‘alles of niets’ met 2 grote jongens van ongeveer 2 meter groot voorin. Door deze omzetting kwamen zij snel op gelijke hoogte; 2-2. Laarbeek United kon deze stand gelukkig vast houden en kregen daarmee (terecht) de complimenten van andere teams. De derde wedstrijd, tegen U.S. Gonnehem (Frankrijk), moest gewonnen worden om op doelsaldo tweede te worden en in de kruisfinales te komen. Ze wonnen deze wedstrijd met 3-1. Dit was net niet genoeg voor de 2e plaats in de poule, dus eindigden ze als derde. De spelers waren bekaf na 3 wedstrijden van 2x20 minuten en de reis nog in de benen. Na eenmaal gegeten te hebben en terug gekeerd te zijn in de sporthal, werd er weer volop voetvolleybal gespeeld tot in de late uurtjes.

Zondagochtend werd er vroeg ontbeten om vervolgens om 10.00 uur aan te treden tegen de nummer 4 van poule D, FC Prestatyn Town uit Wales. Deze wedstrijd tegen een echt op z’n Engelse stijl voetballende ploeg (6 man achter en lange ballen pompen), wisten de jeugdige Laarbekenaren te winnen met 2-0. Dit betekende dat ze ’s middags tegen Westbrouck uit België moesten spelen. Deze wedstrijd werd helaas verloren met 2-0. De jongens zaten er helemaal doorheen, behalve na de maaltijd het voetvolleybal, dat ging maar door en door.

De laatste dag, maandag, begon al om 7.00 uur. Om 8.30 uur moest de wedstrijd om de 11/12e plaats gespeeld worden tegen Cs Turnu Magurele uit Roemenië. Een gelijkspel van 0-0 was hier het resultaat, waarna er penalty’s genomen moesten worden. Deze wisten de jongens van Laarbeek United winnend af te sluiten. Hierna snel terug naar de sporthal om de spullen te pakken en dan naar het sportpark voor het defilé van de finale tussen Royal Mouscron (België) en U.D. Leiria (Portugal). Deze finale werd gewonnen door de Portugezen. Hierna volgde de prijsuitreiking waar ze een prachtig glaswerk met logo van Laarbeek, vooraf gekregen van de Laarbeekse burgemeester, overhandigden aan de burgemeester van Hazebrouck. Maurice Spetter (ASV’33), die daar wordt gezien als een soort god in Frankrijk, komt er al 40 jaar en reikte het glaswerk uit aan de burgemeester van Hazebrouck. Hij had moeite om zijn ogen droog te houden.

Uiteindelijk heeft het team Laarbeek United een mooie 11e plaats behaald, met wat meer geluk had er misschien meer ingezeten. Het allerbelangrijkste was de samenhorigheid hoe jongens en begeleiding met elkaar omgingen, die was in één woord fantastisch. De volgende activiteit vindt plaats op 19 mei in het Lavans stadion van Helmond Sport tegen de C’tjes van Helmond.