Afbeelding

Jaar 2015 in teken van vernieuwing

Sportnieuws

Beek en Donk – Badmintonclub Mixed kan terugkijken op een mooi jaar. Naast de sportieve hoogtepunten zijn er ook weer veel mooie evenementen georganiseerd. In vele opzichten heeft er ook vernieuwing plaats gevonden bij de vereniging. En dat is belangrijk. Jarenlange tradities blijven, maar die gaan hand in hand met nieuwe ontwikkelingen. Zo blijft de vereniging zich in allerlei opzichten ontwikkelen.

Meteen al aan het begin van het jaar organiseerde BC Mixed voor het eerst in lange tijd een jeugdtoernooi. Mede ingegeven door de flinke toename van het aantal jeugdleden bij de vereniging. Dat er behoefte is aan een dergelijk toernooi bleek wel uit de massale deelname. Ruim 100 jeugdbadmintonners uit de hele regio streden om de prijzen. Het was een groot succes en in januari 2016 wordt de tweede editie georganiseerd. Na de traditionele kaderavond voor alle vrijwilligers en de feestavond begin april naderde het einde van het competitieseizoen. Dit jaar eindigde dat met een unicum. Maar liefst drie seniorenteams werden op dezelfde avond kampioen. Kort daarna won bekerteam 4 ook nog de finale van de bekerwedstrijden. Niet nieuw maar wel op een nieuwe locatie werd dit jaar weer het jeugdkamp georganiseerd. Onder leiding van Spongebob en zijn vrienden genoten ruim 50 kinderen en 20 begeleiders van een geweldig weekend.

Op de afsluitingsavond nam de kantinebeheerder Hans Gerrits afscheid. De nieuwe beheerders Hans van Gend en Bart van de Rijt hebben ook voor BC Mixed inmiddels de nodige vernieuwingen gerealiseerd. Zo hangen er in de kantine mooie tv-schermen waarop de vereniging actueel nieuws, foto’s en activiteiten kan laten zien. Daarnaast is het assortiment flink uitgebreid, is de kantine heringericht en heeft ook de zaal een flinke opknapbeurt gekregen.
De start van het nieuwe seizoen ging gepaard met de komst van een nieuwe trainer voor de senioren. Naast de trainingen op de vrijdagavond is hij ook als coach aanwezig bij competitiewedstrijden. Vernieuwend voor BC Mixed en zeer goed ontvangen door de teams. Ook op het gebied van communicatie is er dit jaar veel vernieuwing geweest. De website heeft een compleet nieuw en modern design gekregen. Social media zijn geïntegreerd in de site en een prachtige fotoslider siert de homepage. Ook het clubblad, wat al bijna 35 jaar een vaste waarde is binnen BC Mixed en zo’n 8 keer per jaar verschijnt, gaat met z’n tijd mee. Leden die dat willen krijgen het blad tegenwoordig digitaal toegestuurd. Uiteraard is de gedrukte versie ook nog beschikbaar. Bovendien is het clubblad voor niet-leden ook te lezen op de website.

Het jaar 2016 staat voor de deur, ook voor BC Mixed. De vereniging wens iedereen een gezond en sportief nieuwjaar toe. En ook in 2016 kun je voor alle info, laatste nieuws en foto’s terecht op www.bcmixed.nl en volg je BC Mixed op Facebook, twitter en Instagram.