Afbeelding

Schrijf jouw team in voor het Laarbeeks Basisscholen Basketball Toernooi

Sportnieuws

Laarbeek - Basketball Club Lieshout houdt op 31 januari het jaarlijkse Laarbeeks Basisscholen Basketball Toernooi (LBBT) in sporthal de Klumper in Lieshout. Een basketbaltoernooi voor kinderen van alle basisscholen in Laarbeek. Teams van kinderen in de groepen 3 tot en met 8 kunnen zich inschrijven. In verschillende poules, ingedeeld op leeftijd, nemen de teams het tegen elkaar op.

Basketbal is een dynamische sport, waarin behendigheid, kracht en snelheid worden gecombineerd. Tijdens de wedstrijden spelen teams in een 5 tegen 5 opstelling. Tijdens een wedstrijd mogen spelers voortdurend worden gewisseld. Zo komen alle kinderen aan speeltijd toe. En omdat basketbal een snel spel is met veel scoringskansen kunnen alle punten mee pakken.

Het LBBT is een mooie gelegenheid om kennis te maken met basketbal voor kinderen die nog zoekende zijn naar een passende sport. Inschrijven voor het Laarbeeks Basisscholen Basketball Toernooi kan tot en met zondag 17 januari. Kijk hiervoor, of voor meer informatie en voor deelnemende teams op www.bclieshout.nl.

Programma
Groepen 3 en 4: 9.00 tot 12.00 uur
Groepen 5 en 6: 12.30 tot 16.00 uur
Groepen 7 en 8: 16.30 tot 20.00 uur