Afbeelding

Hiphoppers scoren bij grote Internationale wedstrijd

Sportnieuws

Gemert/Beek en Donk - Manders Dance Factory was afgelopen weekend goed vertegenwoordigd met haar Danseressen op The Dutch Open HipHop te Sittard. Tussen de vele internationale deelnemers wisten zij diverse titels te bemachtigen op diverse categorieën en klasse.

Formatie
In september 2015 heeft Manders Dance Factory een formatieteam opgericht. Het formatieteam MDF Crew bestaande uit 17 dansers, heeft hard getraind en doet het goed op de landelijke wedstrijden, al 2 keer behaalde ze de kampioenstitel. Afgelopen zaterdag behaalde het formatieteam een fantastische tweede plek op deze grote internationale wedstrijd. Duitsland werd eerste, hiermee is de MDF Crew het beste Nederlandse Formatieteam en heeft een team een zeer grote kans om zich te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen HipHop 2016.

Small Groups
De meiden van Girls United Crew behaalden een super 3e plaats, Het Kids team Keep Calm Crew ook een fantastische 3e Plek, de Make Dance Crew een mooie 5e finale plaats.

Het team No Limits Crew, waarvan de helft uit Beek en Donk komt (Demi Bosch, Gigi Rutten, Noa Otten en Luna Kuijten) welke ook het gastoptreden verzorgde tijdens de Rollershow in Beek en Donk bezorgde menig ouders tranen in de ogen. Zelf hielden ze het ook niet droog tijdens de zenuwslopende prijsuitreiking. Elkaar stevig vasthoudend wachtte ze in spanning de uitslag af.. en ja hoor de meiden en hun trainster Samantha Tena Hernandez mochten de Kampioenstitel Dutch Open 2016 Groups Junior Star in ontvangst nemen, hiermee is deze groep vrijwel zeker van een plaats op het Europees Kampioenschap HipHop in Juni 2016.

Duo
Ook bij de Duo’s zijn er prachtige prijzen in de wacht gesleept. Nina Leenders en Julia van Lankveld eindigden in hun categorie van de 53 deelnemers op een mooie 11e plek, Laura van der Zanden met haar duo-partner Isa Bevers namen het op tegen 20 deelnemers en wisten zich op een mooie 6e plaats te zetten. Luna Kuijten en Merel Donkers namen het dit weekend weer op tegen de wereldkampioen HipHop Duo van afgelopen jaar. Het plezier spatte eraf en ze plaatse zich op een geweldige 3e plaats, Duitsland werd wederom kampioen.

Solo
Bij de solo’s gebeurde veel, Laura van der Zanden was de enige danseres uit Beek en Donk die zich wist te plaatsen voor de finale. Ze liet geweldige moves zien en duidelijk zichtbaar was haar muzikaliteit en muziekkennis. Supertrots en dik verdiend mocht ze daarom ook de bronzen plak in ontvangst nemen. Luna Kuijten behaalde net geen halve finale en werd 17e van de 47 deelnemers, de finale werd gedomineerd door Duitsland en Denemarken.