Jop Janssen (l) en Gerard van Eert (r)
Jop Janssen (l) en Gerard van Eert (r)

Gerard Van Eert en Jop Janssen nieuwe koningen Het Geduld

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het visseizoen zit er weer op voor de Beek en Donkse vissers. Na acht spanende wedstrijden waar daadwerkelijk alles in zat en tot en met de laatste wedstrijd nog flink gevist moest worden om het koningschap binnen te kunnen trekken.

De vissers wisten allemaal hoe de stand van zaken er voor stond na zes wedstrijden, maar de laatste twee wedstrijduitslagen werden niet meer doorgegeven door het wedstrijdcomité en zo konden ze slechts nog gissen wie er nu winst had geboekt en wie nou net steken had laten vallen. De spanning was dan ook te snijden bij de prijsuitreiking in het clubhuis Café van de Burgt en waren dan ook zeer benieuwd wie nou de twee laatste wedstrijden hadden gewonnen. Wel nu, de zevende wedstrijd werd gewonnen door Ronald Mastbroek en dat was een deelnemer die al hoog in de rangschikking stond en zou zomaar de winnaar kunnen worden, de achtste en laatste wedstrijd werd gewonnen door Peter Beerens. Peter had in het begin van het seizoen niet zo een geweldige start gemaakt en was verder geen concurrent voor de top van de ranglijst. De prijsuitreiking werd dan ook druk bezocht door familie en vrienden van de vissers, die erg benieuwd waren wie nu die felbegeerde titel viskoning 2016 een heel jaar mag dragen. Ad van de Zanden werd heel knap derde en Ronald Mastbroek kwam net een paar punten te kort om Gerard Van Eert van de titel af te houden.

Bij de jeugd was het ook super spannend, Ilse Mastbroek had na zevenwedstrijden de koppositie overgenomen van Jop Janssen en met nog een wedstrijd te gaan had zelfs de nummer drie, Max van de Broek, kans op de eindzege. Maar hoe sneu kan het zijn, Ilse wist de laatste wedstrijd geen enkele vis te vangen, waardoor Jop weer met punten Ilse passeerde in de rangschikking. Max werd met het zelfde puntenaantal als Ilse tweede en Ilse belandde op de derde plaats, want Max had over de wedstrijden meer vis gevangen en dat was doorslaggevend voor de tweede plaats.

Na de uitreiking werden de genodigden getrakteerd op een feestmaal verzorgd door clublid Danny Megens en Dave van de Burgt, die de zaal als een waar restaurant had omgetoverd.

De visclub kan terug zien op een fantastische competitie en een geweldige afsluiting van het seizoen. Bedankt iedereen en tot volgend jaar. Kijk voor alle uitslagen op de website van HSV Het Geduld.