Afbeelding

Gratis tafeltennissen bij ATTC’77

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - ATTC’77 uit Aarle-Rixtel opent elke zondag van 10.00 – 12.00 uur haar deuren voor iedereen die het leuk vindt om een potje te tafeltennissen. Geheel vrijblijvend kunnen inwoners van Laarbeek, en omstreken, in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel kennis maken met de tafeltennissport. Voor batjes en balletjes wordt gezorgd en er zijn altijd leden aanwezig om tegen te spelen dus als je niemand mee kunt krijgen, is dat geen enkel probleem.

Afgelopen weekend is er ook weer competitie gespeeld. De jeugd speelde een thuiswedstrijd. Om de duur van de wedstrijd, welke normaal al gauw drie tot vier uur duurt, te verkorten heeft ATTC ervoor gekozen de thuiswedstrijden voortaan op twee tafels te spelen. Zo zijn de kinderen continu bezig en zijn ze na zo’n twee uur klaar.

Bij het eerste jeugdteam loopt het nog niet lekker in de J4 klasse. Deze week verloren Niels Doensen, Harm Steenbakkers en Michiel van Schaik met 8-2 van Veldhoven 2. Niels en Harm scoorden de beide punten. Misschien dat ze volgende week punten kunnen pakken uit bij MTTV’72 3 uit Mierlo, die ook nog alles verloren hebben. Bij het tweede jeugdteam gaat het stukken beter. Liam Sangers, Jasper van Veenendaal en Ilse Houben wonnen met maar liefst 9-1 tegen De Meppers 4 uit Heeze. Alleen Ilse verloor één wedstrijd.

Het tweede seniorenteam speelt in een derde klasse poule waarin de teams aardig aan elkaar gewaagd lijken te zijn, zodat voor handhaving elke overwinning belangrijk kan zijn. Deze week speelden Jos Beniers, Johan Voorhout en Frederieke van de Poel uit tegen Stiphout 5. Het begin was voor Stiphout, maar eenmaal op dreef scoorde ATTC punt na punt. Johan en Jos wonnen twee wedstrijden en Frederieke leek haar dag niet te hebben, maar won uiteindelijk nog van de sterkste speler van Stiphout. Met het gelijke spel staan ze voorlopig op een tweede plek.

Bij het derde seniorenteam is het ook al spannend in de poule. Johan Heurter, Thijs Smulders en Johnny van de Elzen speelden bij Taveres 2 uit Eindhoven, waar Thijs ook traint. Voor Thijs was er geen sprake van thuisvoordeel, hij won één keer en Johnny scoorde de andere twee punten. Na deze 7-3 nederlaag staan de heren vierde, maar het verschil met de anderen is klein.

Overige uitslagen:

Veldhoven 4 – ATTC’77 1             4-6

ATTC’77 4 – Unicum 7                   0-10

ATTC’77 5 – Unicum 11                 7-3