Verrassende winst voor TV 't Slotje

Sportnieuws

Beek en Donk – Vooraf werd gedacht dat het team van Coach Jorg Gussenhoven blij mocht zijn met elk punt dat ze konden bemachtigen. Maar de 5-1 uitoverwinning in Vught was niet te voorspellen.

Het team uit Beek en Donk is dit jaar weer sterker geworden met de komst van de Rosmalense Koen Schuurmans en de Oosterhoutse Bart van Opstal. Beide zijn in bezit van speelsterkte 2 (beste 200) in de dubbel en Schuurmans is zelfs 2 in de singel. Daarmee is het team vooral in de breedte sterker geworden ten opzichte van andere eredivisieteams dit jaar.

Koen Schuurmans mocht het bal openen tegen Stefan Loncar. De stand van 6-2, 6-2 deed vermoeden dat het een makkelijke wedstrijd was. Integendeel. Het was een gevecht van de lange adem. Veel lange rally’s waren een lust voor het oog. Ook de ontnuchterende manier van spelen door Schuurmans maakte het vermakelijk voor de toeschouwers.

De tweede singel was Bart van Opstal tegen Mika Hurkens. Bart van Opstal heeft een prima aanloop gehad naar deze competitie. Met twee masters toernooioverwinningen in de 3 (waaronder het voorjaarstoernooi bij T.V. ’t Slotje en T.v. Tegenbosch) op zak was Hurkens een gewaarschuwd man. De eerste set was in mum van tijd voor van Opstal. De tweede set verliep een beetje curieus. Hurkens kreeg met toevaltreffers en wat onfortuinlijke glijmomenten van Opstal een voorsprong van 4-2. Maar dat was maar van korte duur. Met vier games op rij wist de speler van Beek en Donkse formatie de set met 6-4 naar zich toe te trekken.

Op de derde positie mocht Stan de Haan het opnemen tegen Maikel van Geffen. Na vorig jaar voor het eerst in de eredivisie te hebben gespeeld, zag je dat de Haan al veel meer gewend is om op percentage tennis de wedstrijd te kunnen spelen. De eerste set werd vakkundig met 6-0 gewonnen. De tweede set was bijna een kopie van de eerst, met 6-1 was het verzet snel gebroken van Geffen.

Bart Smeets had op de vierde singel een tegenstander gevonden in de persoon van Roel van de Hanenberg. De eerste set ging met 2-6 naar Hanenberg. Daarna ontstond een gevecht met als resultaat dat de breaks elkaar opvolgden tot 5-4 voor de Vughtse tegenstander. Toen rechtte Smeets zijn rug en won zijn game na twee matchpoints op magistrale wijze af te weren. Helaas was de tiebreak overduidelijk voor Hanenberg, waarmee de tussenstand na de singels 3-1 was voor ’t Slotje.

De dubbels werden ook op ervaring binnen gehaald. Ondanks dat Straatman en Schuurmans voor het eerst samenspeelden, leek het een dubbel die al jaren samenspeelden. Vooral het netspel was dusdanig overweldigend dat van Geffen en Hurkens alleen met toverballen de stand 6-3 en 6-2 konden laten worden. Ook de combinatie Smeets/de Haan was overduidelijk beter op elkaar ingespeeld. Met 6-4 en 7-5 was de formatie uit Beek en Donk te sterk.

Coach Jorg Gussenhoven was zeer tevreden met deze competitiestart. “Dit biedt perspectief voor de rest voor de competitie. We weten nog niet waar we staan op dit moment, maar met de promovendus Meerhoven op het programma, kan het meteen al een leuk begin worden. Wellicht dat we dit jaar bij de top van de eredivisie kunnen gaan horen samen met Goirle en Bastion Baselaar. Zeker het programma met vier thuis spelen is in ons voordeel. Maar goed, de derby van komende zondag is nu het eerste waar we ons op gaan richten.”