Afbeelding

Druk weekeinde voor Runnersclub Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Onder ideale weersomstandigheden werd zondag de marathon van Rotterdam gelopen. Onder de 17.000 deelnemers ook Dennis van de Meulengraaf en Coen Sanders van Runnersclub Lieshout.

Beiden gingen op weg voor een nieuw persoonlijk record, dat betekende dat er rond de 3:20 gelopen moest worden. Halfweg zaten beiden goed op schema, maar zoals alle marathonlopers weten, de marathon begint pas bij de 35 kilometer. Dennis kreeg het in de tweede helft moeilijk en finishte tenslotte in toch nog een mooie tijd van 3:31:23. Coen kon het tempo van 13 km/u mooi volhouden en bereikte de Coolsingel in een nieuw persoonlijk record van 3:15:49.

Molenbroek trimloop
Al jaren organiseert GAC in Gemert de Molenbroek trimloop, een ideale wedstrijd voor trimmers. Door de vele wedstrijden hier slecht twee Rcl-ers aan de start, die beide kozen voor de 15 kilometer. Anne Smeets Jonkers behaalde hier een mooie 3e plaats in 1:10:27. Herman Segers finishte als 14e bij de heren in 1:09:24.

Army Urban Run
Deze wedstrijd vindt plaats op de legerbasis Oirschot. Hier was weer een mooi circuit van 10 kilometer uitgezet met modderbaden, klim-attracties en natuurlijk kon de stormbaan niet ontbreken. Zelfs moest er nog een stukje gezwommen worden. Kevin van Schijndel was het handigst hierin en finishte in 58:21 Twan Sterken kwam in 1:11:38 over de streep en militair Karel Huijgens in 1:14:09. Marjan van den Tillaar en Bart van Berlo legde het parcours gezamenlijk af, Marjan in 1:22:47 en Bart in 1:22:48 volgens de officiële uitslag. Nu een weekje rust en dan de Oranjeloop in Lieshout op 24 april.