Afbeelding

Eerste prijs voor Bram van Lieshout

Sportnieuws

Mariahout - Acht judoka’s van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het laatste Lage Bandentoernooi van dit seizoen, dat georganiseerd werd door Budoclub Beek en Donk. Dit toernooi werd op 17 april gehouden in sporthal ‘D’n Ekker’ te Beek en Donk.

Bram van Lieshout wist al zijn vier partijen winnend af te sluiten met de volle tien punten. Hij behaalde een zeer verdiende eerste plaats. Nils van Velthooven wist in de tweede partij zijn eerste winstpartij op beslissing binnen te halen. Dit kon hij een mooi vervolg geven met nog een winstpartij op yuko. Hij behaalde hiermee een mooie tweede plaats. Een tweede plaats was er ook voor Rik Iven. Hij kon goed tegenstand bieden en haalde met een prachtige o-soto-gari een winstpartij binnen. Een verdiende ippon score, waarna Rik op het tweede treetje van het podium mocht plaatsnemen. Krijn van Lieshout behaalde met drie winstpartijen eveneens een tweede plaats binnen. Twee wedstrijden werden door Krijn met mooie worpen met een yuko en ippon winnend afgesloten. In de laatste partij was het spannend en haalde hij nog een winstpartij binnen op beslissing. Niek van Berkel zat in een pittige poule. Na twee partijen met weinig kans, wist hij zicht te herpakken en alsnog twee winstpartijen binnen te halen scores van yuko en ippon voor zijn worpen. Hij behaalde een verdienstelijke derde plaats.

Na een goede start met winst op ippon voor een goede houdgreep wist Daan Beniers zijn goede reeks dit seizoen vandaag niet meer verder voort te zetten. Hij behaalde een derde plaats. Een vierde plaats was er voor Yai de Bijl. Yai zat in een hele sterke poule. Na het incasseren van drie verliespartijen wist hij met een houdgreep en een mooie worp in zijn laatste twee partijen twee keer de volle tien punten mee naar huis te nemen. Net niet op het podium, maar positief kan Yai zijn toernooi afsluiten. Sander Leenders liet misschien wel zijn beste judo tot nu toe zien. Hij wist vanaf het begin goed partij te geven. Helaas verloor hij de eerste partij op beslissing en ook daarna viel de winst niet zijn kant op. Sander mag trots op zijn toernooi terugkijken. Als hij deze stijgende lijn doorzet en in zijn wedstrijden zelf aanvallend blijft judoën, dan komen ook de winstpartijen wel. Sander behaalde een vijfde plaats.