Afbeelding

2e Plaats voor 1e midweekteam BC Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Met een 1-7 overwinning in en tegen Maarheeze heeft BCL-M1/Sportpoint Gemert het badminton competitieseizoen afgesloten. In de eerste poule van de vierde klasse is het team uiteindelijk tweede geworden, nét achter het eerste midweekteam van BC Oirschot, dat dus met het kampioenschap aan de haal is gegaan.

BC Maarheeze-M1 – BCL-M1/Sportpoint Gemert: 1-7
Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen het als vierde geklasseerde BC Maarheeze-M2 was al duidelijk dan BCL-M1/Sportpoint Gemert geen kampioen meer kon worden. Het verschil van 4 wedstrijdpunten zou de tegenstander uit Oirschot immers nooit laten lopen. Toch ging het Lieshoutse team er vol voor, om in de laatste competitiewedstrijd zoveel mogelijk punten te pakken. Aangevuld met supersub Bert Schepers en met de gedachte bij de juist geopereerde teamspeler Richard Essers slaagde het ook heel aardig in de missie om zoveel mogelijk punten te pakken.

Dubbelpartijen
Bert Schepers en Stan van Vijfeijken begonnen daar al direct mee in de startende herendubbelpartij. Na een 16-6 en 19-9 achterstand wisten ze met geconcentreerd spel de score om te gooien en uiteindelijk een 23-25 overwinning uit het vuur te slepen. Ook in de tweede set lukte het ze om van een behoorlijke achterstand terug te komen en de set met 21-23 te winnen, en dus de partij binnen te halen. Intussen hadden Karin van den Biggelaar en Corine Holweg de damesdubbelpartij al lang en breed winnend afgesloten: zij wonnen met speels gemak in twee sets.

Singlepartijen
In de singlepartijen die daarna werden gespeeld, had eerste heer Walter van Leuken het in de eerste set érg moeilijk. Hij kwam niet in zijn spel en verloor dan ook met duidelijke cijfers (21-13). In de tweede set hervond hij zich echter (13-21), waarna hij ook de derde set won. Ook tweede heer Bert Schepers wist zijn singlepartij te winnen: Bert speelde weer een puike partij. Karin van den Biggelaar was ook in goede doen en won haar singlepartij in twee sets, net als tweede dame, Corine Holweg, die haar tegenstandster niet veel kans gaf.

Mixpartijen
Als afsluitende partijen werden de mixpartijen afgewerkt. Daarin werd het enige verliespunt opgelopen: Corine Holweg en Stan van Vijfeijken kwamen niet goed in hun spel en verloren in twee sets. Karin van den Biggelaar en Walter van Leuken deden het beter: zij wonnen hun mixpartij wél, waardoor er totaal zeven punten binnengehaald werden. Deze nieuwe overwinning, mét zeven winstpunten, is echter onvoldoende gebleken om de titel te pakken in deze poule van de vierde klasse. Tóch heeft het team de competitie op de bij Badminton Club Lieshout traditionele wijze afgesloten (overigens ontwikkeld door BCL-M2/Totaal Service Laarbeek) met een 'after-match' en dus nachtelijk bezoek aan een lokale shoarma-zaak.