Afbeelding

HBV De Eendracht te gast op Nederlaag-toernooi Kunst en Vriendschap

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De Eendracht heeft op donderdag 14 april deelgenomen aan het Nederlaag toernooi van Kunst en Vriendschap te Liessel. De Eendracht was met 7 schutters  aanwezig in Liessel, op hun jaarlijkse toernooi.

Er werd geschoten tegen het gemiddelde van vorig jaar, en dat was 160 punten gemiddeld per schutter voor De Eendracht.   Na het schieten van de 25 pijlen werd de uitslag bekendgemaakt. De thuisclub moest een gemiddelde schieten van 202, en zij kwamen dit jaar uit op een gemiddelde van 193 punten > dat is -9. De Eendracht kwam uit op een gemiddelde van 202 > dat is + 42.  Dat betekend een overwinning voor de Eendracht met 42 + 9 = 51 punten.  Als alle verenigingen hebben deelgenomen krijgen ze de uitslag van het toernooi en weten ze wat hun score waard is. Waarschijnlijk wordt dat wel een hoge notering, want de secretaris zei dat dit de grootste nederlaag is die Kunst en Vriendschap ooit heeft geleden. Er moet wel worden aangetekend dat het gemiddelde van De Eendracht vorig jaar zo extreem laag was door deelname van een aantal traditionele schutters, die vorig jaar mee schoten.  Een traditionele schutter schiet zonder vizier, en met houten pijlen.  Schieten zoals ze in de middel-eeuwen deden.  De score van een traditionele schutter komt meestal niet boven de 100 punten.   Een schutter met een moderne boog komt meestal in de buurt van 200 punten.   De maximaal haalbare score is  250, maar dan moet je 25 keer achter elkaar een 10 schieten.  Dit is zover als zij weten alleen door Jef van de Berg, lid van het Nederlandse team, ooit 1 keer gelukt.

Uitslag  De Eendracht:

1 Walter Jansen 221
2 Erwin Wijnhoven  217

3 Paul van Bakel  206

4 Martijn van der Heijden  199

5 Jan van Rooy  197 ( 10 na )

6 Geert v Ganzenwinkel  197 ( 8 na )

7 Henk Verachtert  178

 

Donderdag 21 april komen Vredelust uit Deurne en St-Antonius uit Nijnsel naar de Doel van HBV De Eendracht om deel te nemen aan het Van  Ganzenwinkel toernooi.  De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Het 1ste zestal van De Eendracht neemt op zaterdag 23 april deel aan de Rayon kampioenschappen van de Nederlandse Handboog Bond in de C-klasse.  Deze wedstrijd wordt gehouden in Milheeze.

Het clubgebouw van De Eendracht is aan de Lijsterstraat 25 te Aarle-Rixtel,  als U interesse heeft mag u altijd komen kijken naar deze leuke sport.  Op maandag avond vanaf 19.00 uur is de jeugdtraining, ook de jeugd die interesse heeft mag vrijblijvend komen kijken.  Want boogschieten is een sport die iedereen kan beoefenen, jong, oud, man of vrouw.