Midweekteam Badminton Club Lieshout kampioen

Sportnieuws

Lieshout - In de eerste poule van de vijfde klasse is BCL-M2/VKS Autoservice kampioen geworden in de midweekcompetitie. Met een 2-6 overwinning op het vierde midweekteam van BC Alouette heeft het team 64 punten verzameld en daardoor niet meer te achterhalen door BC Bergeijk-M2.

BC Alouette-M4 - BCL-M2/VKS Autoservice: 2-6
De laatste wedstrijd in de midweekcompetitie was voor BCL-M2/VKS Autoservice slechts een formaliteit: immers met een ruime voorsprong in de eerste poule van de vijfde klasse kon het kampioenschap hen niet meer ontgaan. Vol enthousiasme werd dan ook afgereisd naar Best waar de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld ging worden tegen BC Alouette-M4. Marthijn Junggeburth en Jos Kluijtmans werden al snel met hun neus op de feiten gedrukt: zij verloren meteen hun eerste set waardoor ze volop aan de bak moesten om toch uiteindelijk in drie sets hun partij te winnen. Ida van de Lockant, weer helemaal terug na een langdurige blessure, en Ingrid Bergé wonnen in hun dubbelpartij de eerste set redelijk eenvoudig, maar lieten zich in de tweede set verrassen door de dames van Alouette. Uiteindelijk hadden ook zij een derde set nodig om tot winst te komen.

De mixpartijen waren ook goed aan elkaar gewaagd. Marthijn Junggeburth en Ida van de Lockant wonnen in twee sets, redelijk eenvoudig. Jos Kluijtmans en Ingrid Berge speelden weer een driesetter die ze deze keer, net niet konden winnen. Ida van de Lockant had haar wedstrijdritme nog niet helemaal te pakken en verloor haar singlepartij. Ingrid Bergé, daarentegen, had niet al te veel moeite om tot winst te komen. Marthijn Junggeburth speelde zoals verwacht met veel tactiek en won dan ook redelijk eenvoudig. Jos Kluyijtmans moest echt alle zeilen bijzetten. Na een bloedstollende eerste set, die door Jos werd gewonnen met 19-21, verloor hij de tweede set. Het hoogtepunt van de avond was zijn derde set. Met een achterstand van 18-12 wist hij uiteindelijk toch te winnen met 19-21. Totaal uitgeput, na drie keer een driesetter te hebben gespeeld kon hij dan toch samen met zijn teamgenoten genieten van het kampioenschap in de “Midweekcompetitie, 5e Klasse, poule 1”.

Op de woensdagavond er na, de wekelijkse speelavond van Badminton Club Lieshout, is BCL-M2/VKS Autoservice door het bestuur uitgebreid gefeliciteerd én in de bloemen gezet ter gelegenheid van deze titel.