Afbeelding

Competitievoorbereidingen bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Terwijl het seizoen nog even doorloopt wordt er achter de schermen al volop aan het nieuwe seizoen gewerkt. In diverse competities zal Badminton Club Lieshout komend seizoen vertegenwoordigd worden door vijf teams: één herenteam en twee jeugdteams in de regio-districtscompetitie en twee mixteams in de regio-midweekcompetitie.

Districtscompetitie
Ieder jaar dienen de opgaven van de nieuwe teams voor het nieuwe seizoen van de districtscompetitie in het voorjaar ingediend te worden. Om die reden heeft Badminton Club Lieshout de plannen inmiddels redelijk in elkaar zitten voor het seizoen 2016/2017. De principekalender van Badminton Nederland geeft aan dat de districtscompetitie op zondag 11 september 2016 begint met de eerste wedstrijd en eindigt op 29 januari 2017. Aan die districtscompetitie zal Badminton Club Lieshout deelnemen (bij de senioren) met één herenteam. Zoals het er nu uit ziet zal dit team bestaan uit Bert Manders, Ruud van Vijfeijken, Wouter van Vijfeijken, Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden. Dit team zal in gaan spelen in de heren-2-klasse. Vanuit de jeugd zal Badminton Club Lieshout in de districtscompetitie vertegenwoordigd zijn met twee teams: één team in de U15-klasse (jonger dan 15 jaar) en één team in de U11-klasse (jonger dan 11 jaar). Omdat voor een juiste invulling enkele dispensaties nodig zijn, is de exacte samen samenstelling van de teams nog niet te geven: hier wordt volop aan gewerkt.

Midweekcompetitie
Afgelopen seizoen was Badminton Club Lieshout met twee mixteams vertegenwoordigd in de midweekcompetitie. Deze competitie, die gespeeld wordt op de speelavonden van de betreffende vereniging, is meer over het volledige speeljaar gespreid dan de districtcompetitie en vangt aan in september 2016. In mei 2017 zullen de laatste wedstrijden worden afgewerkt. In de vijfde klasse van de midweekcompetitie zal het team dat afgelopen seizoen daar kampioen is geworden een nieuwe gooi naar de hoogste eer gaan doen. Zij zullen dat met de vaste kern van Jos Kluijtmans, Martijn Junggeburth, Ingrid Bergé en Ine Schipperheijn gaan doen. In de vierde klasse zal het andere midweek-team gaan opereren. In die klasse zijn zij het afgelopen seizoen tweede geworden; dus ook zij zullen gaan strijden voor het eremetaal. Komend seizoen zullen ze dat gaan doen met een ongewijzigde bezetting bestaande uit Karin van den Biggelaar, Corine Holweg, Walter van Leuken, Stan van Vijfeijken en Richard Essers.