Colet Claessens
Colet Claessens

Verrassend optreden Colet Claessens op WK

Sportnieuws Sport

Mierlo/Lieshout - Tijdens het WK rolschaatsen, dat de afgelopen weken in Novara in Noord Italië is gehouden, heeft Colet Claessens uit Lieshout opvallend goed gereden. In een deelnemersveld van 32 rijdsters heeft Colet, die lid is van Rolschaatsvereniging Olympia in Mierlo, een keurige 17e plaats behaald.

Ze zijn er inmiddels aan gewend dat Nederlandse deelnemers bij internationale wedstrijden in de achterhoede eindigen. Vandaar dat deze 17e plaats een uitstekend resultaat genoemd mag worden.

De wedstrijddag begon al 's morgens om 7.45 uur met een training van 1,5 uur. Vlak na de middag begon de wedstrijd. Bij het eerste figuur bleek al meteen dat Colet zich kon meten met de middenmoot. Bij het tweede figuur verbeterde Colet zich zelfs met een 7.8 van het Portugese jurylid en een 7.6 van Italië.

Na de middagsessie was het tijd om de spieren wat rust te geven, om vervolgens om 20.30 uur weer met de wedstrijd te beginnen. Het derde onderdeel, de lussen, gingen iets minder. Colet viel iets terug in de rangschikking. Bij het laatste figuur haalde Colet gemiddeld weer een 7 en pas rond 23.30 uur bleek dat dit goed was voor een 17e plek. Zowel Colet als haar trainster Jeanne Janssens waren dik tevreden met dit mooie resultaat.

Kerstshow
Colet en alle andere rijdsters van RV Olympia zijn op 18 en 19 december te bewonderen tijdens de jaarlijkse kerstshows, die gehouden zullen worden in sporthal de Weijer in Mierlo. Voor meer informatie kunt u terecht op www.rvolympia.nl en op Facebook van RV Olympia Mierlo.